شرحی درباره رشته ریاضی
زمانی که در حال مطالعه این مطلب هستید به احتمال زیاد سوالات و دغدغههای بسیار زیاد و متفاوتی در ذهن شما وجود دارد و به موضوعاتی مانند مشاغل رشته ریاضی فیزیک، آینده شغلی رشته ریاضی فیزیک، رشته های پردرآمد ریاضی فیزیک و … فکر میکنید.
از طرفی اطرافیان، معلمان و دوستانتان سلایق خودشان را به شما تحمیل میکنند و از فواید رشتههای تجربی یا ریاضی به شما میگویند و شغل های رشته ریاضی فیزیک یا تجربی را با آب و تاب برای شما تعریف میکنند و از طرف دیگر احتمالا شما هم نمیدانید که علایق شما چیست و دوست دارید که در نهایت چه کار کنید.
چیزی که معمولا در مورد آینده شغلی ریاضی فیزیک میشنوید این است که برای ورود به رشته ریاضی هم باید یک سری پیشنیازها مانند علاقه به کار با اعداد و فرمولها، توانایی تجسم ذهنی بالا و علاقه به درسهای معمول این رشته مانند ریاضی و فیزیک را داشته باشید.
اما جدای از اینکه رشته ریاضی برای چه کسانی مناسب است آیا واقعا همه چیز به همینجا ختم میشود؟ آیا برای انتخاب رشته و ورود به مشاغل مربوط به رشته ریاضی و دیگر رشتهها تنها دانستن همین نکات سطحی کفایت میکند؟
در این پست میخواهیم از تجربهای دست اول از تحصیل در رشته ریاضی و پس از آن رشتههای مهندسی و بازار کار رشته ریاضی فیزیک حرف بزنیم. این متن با همکاری دو فارغ التحصیل از دانشگاههای شریف و امیرکبیر نوشته شده. با ما همراه باشید. ??
بعد از بیان نکات لازم و صحبت درباره رشتههای مهندسی، در انتها لیستی از پرطرفدارترین رشتههای مرتبط با رشته ریاضی فیزیک هم برای شما قرار داده شده است.مهندسان یادگیری ماشین، متخصصانی هستند که در زمینه طراحی و ساخت سیستمهای هوشمند تخصص دارند.
این سیستمها (ماشینها) می توانند از طریق تجربه کردن یاد بگیرند تا وظایف انسانها را با حداقل نظارت انسانی یا حتی بدون آن انجام دهند.
آنها، الگوریتمهای پیشرفته یادگیری ماشین را به گونهای میسازند که میتواند به کامپیوترها یاد دهد چگونه کارهای مشخصی را انجام دهند، بدون اینکه حتی برای این کار کدنویسی شده باشند.
همچنین مهندسان یادگیری ماشین، پیشرفتهترین سیستمهای یادگیری ماشین و یادگیری عمیق (Deep Learning) را توسعه میدهند.
آنها، آزمونهای مختلف یادگیری ماشین را برای ساخت ماشینهایی منحصربهفرد که مجهز به هوش مصنوعی هستند، اجرا میکنند.
مهندسان یادگیری ماشین باید کاملاً با اصول علوم کامپیوتر از جمله ساختار دادهها، الگوریتمها و معماری کامپیوتر آشنا باشند.
نیازی به گفتن نیست که آنها باید در برنامهنویسی خبره باشند و به زبانهای برنامهنویسی مانند پایتون، R، جاوا، C و… مسلط باشند.هر کسی برای انتخاب شغل و رشته تحصیلی خود معیارهایی دارد که ممکن با دیگری متفاوت باشد. اما در گزینش شغل های ریاضی فیزیک، این را مد نظر داشته باشید که شما در آینده غالبا با کارهای محاسباتی و ذهنی سر و کار خواهید داشت که احتمالا پیچیده خواهند بود. بنابراین سعی کنید که با شناخت صحیح استعدادها و علایق خود، بدون در نظر گرفتن تحمیل دیگران، از میان مشاغل رشته ریاضی دست یه انتخاب بزنید و برای رسیدن به آن تلاش نمایید.
ممکن است شما با شرایط کاری شغل هایی مانند مهندسی نفت نتوانید کنار بیایید، اما برای رشته مدیریت بسیار مناسب باشید. بنابراین، شناخت خود حرف اول را در انتخاب رشته می زند. این ذهنیت که داوطلبان گروه ریاضی باید به رشته های مهندسی راه یابند، متاسفانه به طور غلط در جامعه ما وجود دارد. بهمین خاطر هم بسیاری از افراد پس از اینکه به رشته خاصی وارد می شوند، به دلیل نبود علاقه و استعداد نمی توانند بعد از فارغ التحصیلی موفق باشند.
برای اینکه بدانید با کدام رشته سازگاری بیشتری دارید و آینده شغلی رشته ریاضی فیزیک در هر کدام از گرایش ها چگونه است، می توانید در تست شخصیت شناسی ایران تحصیل شرکت کرده و با راهنمایی مشاوران ما بهترین تصمیم را بگیرید.
شغل پردرآمد ریاضی فیزیک در ایران
اگر به جامعه خود نگاه کنیم و آمارها را بررسی کنیم، خواهیم دید که در هر گروه آزمایشی، برخی از رشته ها فراوان ترین انتخاب را دارند. در این بین، تعدادی دارای درآمد بالاتری نسبت به سایرین هستند. این قضیه در مورد آینده شغلی رشته ریاضی فیزیک که دغدغه همه علاقه مندان و تحصیلکردگان است نیز وجود دارد. به همین دلیل در ادامه به معرفی پرطرفدارترین رشته های ریاضی می پردازیم.
مهندسی متالوژی ( علم مواد)
این رشته که مترادف با ریخته گری می دانند، به تولید و ساخت قطعات صنعتی می پردازد. مهندسی متالوژی را نمی توان جزء رشته های پرطرفدار ریاضی دانست، اما علاقه مندان خاص خود را داراست. متالوژی به شناخت خواص، توزیع، استخراج و کاربرد مواد مختلف می پردازد. به نظر رشته چندان مناسبی برای خانم ها به شمار نمی آید، چرا که اغلب محیط های کاری آن در کارگاه ها و آزمایشگاه ها خلاصه می شود.
اما به طور خلاصه می توان گفت که فارغ التحصیلان این رشته در آینده می توانند در کارخانجات تولید فولاد، تولید قطعات صنعتی، تولید خودرو، کارگاه ریخته گری فلزات رنگی، کارگاه ریخته گری قطعات آلیاژی، کارخانجات تولید ماشین آلات صنعتی، تولید قطعات فولادی و چدنی، و ذوب آهن مشغول به کار شوند.