چگونگی تاثیر سهمیه بر ورود به دانشگاه

همزمان با انتشار دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، ظرفیت در نظر گرفته برای دانشگاه فرهنگیان در هر گروه آزمایشی در اختیار داوطلبان شرکت کننده در کنکور سراسری قرار می گیرد. البته مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری سبب می شود تا داوطلبان از جزئیات دقیق تری مانند ظرفیت پذیرش هر رشته محل از این دانشگاه نیز مطلع گردند.

بومی پذیری، یکی از شرایط اصلی پذیرش دانشگاه فرهنگیان محسوب می شود. به همین دلیل علاقمندان به دانشگاه فرهنگیان در صورت داشتن تمامی شرایط لازم جهت ورود به این دانشگاه، می توانند صرفا رشته های ارائه شده در بوم خود را مطابق دفترچه انتخاب رشته گروه آزمایشی شان انتخاب کرده و بر اساس اولویت در فرم انتخاب رشته شان وارد نمایند.

ظرفیت پذیرش دانشگاه فرهنگیان در هر یک از گروه های آزمایشی بسیار محدود است. بالا بودن تقاضا برای ورود به این دانشگاه و همچنین محدودیت در پذیرش ( بومی پذیری) و ظرفیت از پیش تعیین شده این دانشگاه از دلایلی است که علاقمندان به این دانشگاه برای رسیدن به هدف خود می بایست بسیار تلاش نمایند. و سهمیه فرهنگیان در کنکور سراسری و گزینش بومی در کنکور سراسری به داوطلبان بومی ورود به یک دانشگاه کمک می کند تا شانس قبولی بیشتری نسبت به داوطلبان غیر بومی داشته باشند. از اهداف سهمیه بومی یا گزینش بومی در کنکور سراسری می‌توان به کاهش مشکلات دانشگاه ها از جمله:

? مشکلات مالی و اقتصادی
? کمبود خوابگاه
? افسردگی دانشجویان پس از دوری از خانواده
? کاهش مهاجرت
? امکان قبولی بیشتر اشاره کرد.

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری

در گزینش هر داوطلب، سه عامل تعیین کننده در انتخاب رشته رایگان کنکور سراسری عبارتند از:
? نمره کسب شده توسط داوطلب در هر یک از زیر گروه ها ( برای رشته محل هایی که پذیرش از طریق آزمون دارند ) و یا معدل کتبی ( برای رشته هایی که پذیرش در آن ها صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی است )
? استان بومی
? سهمیه داوطلب 

بومی گزینی تاثیر بسزایی در کاهش مشکلات اقتصادی و زندگی دانشجویان در شهری دیگر و کاهش مهاجرت های شهری خواهد داشت و داوطلبانی که با آگاهی از شرایط شرکت در کنکور و میزان و نحوه تاثیر سهمیه ها و بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری شرکت می کنند، انتخاب آگاهانه تر و با شانس قبولی بیشتر ی خواهند داشتطبق توضیحات دفترچه ثبت نام کنکور سراسری ، سهمیه های اعمال شده در کنکور شامل سهمیه مناطق ، سهمیه ایثارگران ، سهمیه رزمندگان ، سهمیه خانواده شهدا ، سهمیه کارمندی ، سهمیه بهیاری و …. می باشد و سهمیه فرهنگیان هیچ تاثیری در کنکور ندارد.

در نتیجه داوطلبانی که از فرزندان فرهنگیان هستند ، سهمیه ای به عنوان سهمیه فرهنگیان در کنکور ندارند و در هیچ یک از بخش های دفترچه ثبت نام کنکور اشاره ای به این موضوع نشده است. البته برای پذیرش در بعضی از دانشگاه ها مخصوصا دانشگاه هایی که مصاحبه دارند ، دارا بودن سهمیه فرهنگیان امتیاز آور است که در ادامه بیشتر توضیح داده شده است.

 

تاثیر سهمیه فرهنگیان برای پذیرش در دانشگاه ها

بعضی از دانشگاه هایی که از طریق آزمون سراسری دانشجو پذیرش می کنند مخصوصا دانشگاه های دارای مصاحبه که شامل دانشگاه فرهنگیان ، دانشگاه شاهد ، دانشگاه بقیه الله و … هستند ، برای داوطلبان دارای سهمیه های خاص امتیاز در نظر می گیرند که یکی از این سهمیه ها ، سهمیه فرهنگیان است.

داوطلبانی که دارای سهمیه فرهنگیان هستند برای قبولی در دانشگاه های دارای مصاحبه مخصوصا دانشگاه فرهنگیان ، امتیاز بیشتری نسبت به سایر داوطلبان دارند که البته این به معنای قبولی قطعی آنها نیست چرا که ممکن است سایر داوطلبان نیز از امتیازات ویژه مختص به خود بهره مند باشند و آنچه که باعث قبولی  می شود ، مجموع نمرات داوطلب در مراحل مختلف مصاحبه است.