ن دانش‌آموزان است. هر سال دانش‌آموزان کمتر از هجده سال از کشورهای مختلف در این رقابت علمی شرکت می‌کنند. جوایز این رقابت‌های بین‌المللی هم به‌صورت فردی و هم به‌صورت تیمی، در قالب تیم‌ملی المپیاد هر کشور، است. کشورهای مختلف برای انتخاب تیم‌ملی المپیاد روش‌های مختلفی دارند. ما در این مطلب المپیادی شو در ادامه به شما خواهیم گفت در ایران المپیاد دانش آموزی چیست و چطور برگزار می‌شود.

نتایج المپیاد دانش آموزی

نتایج المپیاد دانش آموزی مرحله‌به‌مرحله اعلام می‌شود تا درنهایت تیم‌ملی المپیاد ایران برای رقابت در المپیادهای مختلف جهانی شناخته شود. معمولاً ترتیب زمانی اعلام نتایج المپیاد از این قرار است:

اعلام نتایج مرحله‌ی اول: هفته‌ی دوم اسفند (فرصت اعتراض: هفته‌ی دوم اسفند)؛

اعلام نتایج مرحله‌ی دوم: هفته‌ی اول خرداد سال بعد (فرصت اعتراض: هفته‌ی دوم خرداد)؛

اعلام نتایج دوره‌ی آموزشی تابستان: هفته‌ی دوم شهریور (فرصت اعتراض: هفته‌ی دوم شهریور)؛

اعلام نتایج مرحله‌ی چهارم (دوره‌ی طلا): هفته‌ی اول اردیبهشت (فرصت اعتراض: هفته‌ی دوم اردیبهشت).

ثبت نام المپیاد دانش آموزی 

دانش‌آموزان برای ثبت نام المپیاد دانش آموزی از اول تا سوم آذر فرصت دارند در این آزمون ثبت نام کنند. داوطلبان برای ثبت‌نام باید به وب‌سایت ثبت نام المپیاد (oly.medu.ir) مراجعه کنند. همچنین داوطلبان شرکت در المپیادهای مختلف می‌توانند اطلاعات تکمیلی درباره‌ی تاریخ و نحوه‌ی ثبت نام المپیاد دانش‌آموزی 97-98 از کانال تلگرامی المپیادی شو دنبال کنند. برای پیوستن به کانال تلگرامی المپیادی شو روی این لینک کلیک کنید:

کافه‌تدریس با همکاری تیم اپکس برای اولین بار در ایران کلاس‌های آنلاین المپیاد دانش آموزی را در قالب طرح المپیادی شو برگزار می‌کند. المپیادی شو بهترین اساتید المپیاد ایران را گرد هم جمع کرده است که ازطریق سامانه‌ی کلاس آنلاین همه‌ی دانش‌آموزان، در هر جای ایران که هستند، بتوانند سر کلاس‌های آنلاین المپیاد بنشینند.

مزایای المپیاد دانش آموزی چیست؟

المپیاد دانش‌آموزی رقابت جذابی است که می‌تواند به دانش‌آموزان کمک کند درسی را که در آن استعداد دارند یا به آن علاقه‌مندند به‌صورت تخصصی بخوانند. درواقع کمک می‌کند که دانش‌آموزان در درسی که دوست دارند متخصص شوند.

نکته‌ی مهم درباره‌ی این آزمون این است که نه‌تنها بهترین راه برای رقم‌زدن آینده است و منافاتی با کنکور سراسری ندارد، اشتراک‌های زیادی با کنکور دارد؛ دانش‌آموزان المپیادی درصدهای بسیار بالایی در کنکور سراسری به دست می‌آورند.

بااین‌همه مزایای المپیاد به این مورد محدود نمی‌شود. به‌صورت خلاصه مزایای شرکت و قبولی در المپیاد از این قرار است:

  • متخصص‌شدن در درسی که دانش‌آموز استعداد دارد یا آن را دوست دارد؛
  • ایجاد نقطه‌ی عطف در رزومه؛
  • ورود به دانشگاه بدون آزمون کنکور برای دارندگان مدال طلا؛
  • کسب سهمیه‌ی 20درصدی کنکور برای نفرات برتر؛
  • معافیت سربازی برای مدال‌آوران؛
  • بهره‌مندی از تسهیلات سازمان نخبگان و استعدادهای درخشان؛
  • امکان تحصیل دورشته‌ای در دانشگاه؛
  • تضمین آینده‌ی شغلی با تحصیل در رشته‌های مربوط به المپیاد.

شرایط ثبت نام در آزمون مرحله اول المپیاد دانش آموزی

المپیاد ریاضی 

منابع المپیاد ریاضی عبارت اند از:
کتابهای درسی ریاضی، هندسه، آمار و احتمال و حسابان (پایه های دهم و یازدهم رشته ریاضی و فیزیک)
از دانش آموزان پایه دهم تعدادی به صورت آزمایشی و تعدادی به صورت قطعی به مراحل بالاتر راه پیدا خواهند کرد.

المپیاد شیمی

برای مرحله اول دانش آموزان باید کتابهای درسی شیمی سال دهم یازدهم و دوازدهم متوسطه را مطالعه کنند. و برای مرحله دوم باید همین کتب را در سطح شیمی عمومی 1 و 2 دانشگاهی مطالعه کنند.

المپیاد کامپیوتر

منابع اصلی المپیاد کامپیوتر عبارت اند از:

1-کتاب درسی ریاضی سال دهم رشته ریاضی فیزیک
2-کتاب ترکیبیات از علیرضا علیپور
3-کتاب آشنایی با الگوریتم ها از یحیی تابش
4-متماتیک سیرکلس از ایتنبرگ

المپیاد زیست شناسی

دانش آموزان دوره متوسطه می توانند در مرحله اول این المپیاد ثبت نام کنند و در صورت قبولی در مرحله اول، وارد مرحله دوم شوند.

حدود 30 الی 40 نفر در مرحله دوم المپیاد پذیرفته می شوند و وارد دوره تابستانی باشگاه دانش پژوهان جوان شده و یک دوره 8 هفته ای فشرده می گذرانند.

در این دوره دانش آموزان هم دروس تئوری و هم عملی را می گذرانند.

در پایان دوره تابستانی، رنگ مدال هر فرد مشخص می شود.

10 نفر از دانش آموزان مدال طلا دریافت کرده و خود را برای المپیاد جهانی زیست شناسی، آماده می کنند.

المپیاد دانش‌آموزی چه مزایایی دارد؟

خب حالا نوبت این است که بدانیم این آزمون پنج مرحله‌ای چه مزایایی دارد و چه تاثیری روی تحصیل دانش آموزان می‌گذارد. المپیاد دانش آموزی یک میان‌بر یا یک سکوی پرتاب است و شرکت در آن علاوه بر افزایش سطح علمی، مزایای جانبی فراوانی دارد. بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم و سازمان نظام وظیفه هر کدام جوایز خاص و متنوعی را برای فاتحان این آزمون در نظر گرفته‌اند؛ این جوایز به صورت زیر هستند:

  • دارندگان مدال طلای المپیاد دانش آموزی بهترین جایزه‌ها را می‌گیرند؛ مزایای المپیاد دانش آموزی شامل معاف شدن از غول عظیم‌الجثه‌ی کنکور و ورود به رشته و دانشگاه دلخواه است؛ یعنی می‌توانند بدون کنکور به دوران دانشجویی سلام کنند. در ضمن این تمام ماجرا نیست؛ این برنده‌های خوش‌شانس از انواع حمایت‌های مالی و غیر مالی بنیاد نخبگان بهره می‌برند و شانسشان را رقابت‌های جهانی امتحان می‌کنند؛ به عبارت روشن‌تر یک تیر و هزار نشان!
  • دارندگان مدال نقره و برنز، در آزمون کنکور صاحب یک سهمیه‌ی 20 درصدای می‌شوند و می‌توانند گام بزرگی برای نشستن سر رشته‌ی مورد بردارند.

شاید باورش برایتان سخت باشد اما مزایای المپیاد دانش آموزی تمام نشده است؛ پسرهای موفق در المپیاد دانش آموزی می‌توانند خدمت سربازی‌شان را با انجام پروژه‌های علمی تحقیقاتی به پایان برسانند؛ برندگان می‌توانند از وام‌های کم‌بهره برای خرید مسکن، خودرو و سفرهای علمی استفاده کنند؛ می‌توانند همزمان در دو رشته در دانشگاه تحصیل کنند و سهمیه‌ی نخبگان وقت استخدام در مشاغل دولتی هم به دادشان می‌رسد. مدارس و آموزش و پرورش نیز از این برنده‌ها حمایت می‌کنند و جوایز و وام‌های متعددی برایشان در نظر می‌گیرند؛ آیا این همه مزایا کافی نیست تا همین امروز برای آزمون رشته‌ی موردعلاقه‌تان آماده شوید؟