صرافی چیست و انواع خدمات صرافی ها کدام است؟

ممکن است شما تصور کنید که می توانید به سادگی وارد صرافی شوید و با پرداخت مبلغی پول ، به همان میزان ارز مورد نظر خود را دریافت کنید و از صرافی خارج شوید.
اما در حقیقت این طور نیست.
باید بدانید که صرافی ها هم مانند سایر فروشندگان کالا مجبور هستند نرخ تمام شده کالای خود را تعیین کنند و آنرا با درصدی سود به متقاضی بفروشند.
بنابراین برای صرافی ها ، اطلاع از نرخ برابری ارزها در مقابل پول ملی کشورشان امری بسیار حیاتی و ضروری است.
اگرچه صرافی ها علاوه بر مبادله ارز به خرید و فروش سکه و طلا در کنار فعالیت اصلی خود مشغول هستند اما این در حقیقت نوعی فعالیت جانبی حساب می شود و حرفه اصلی صرافی ها همان مبادله پول های کاغذی و حوالجات  است.
در شرایط عادی نرخ برابری ارز ها در بازار های بین المللی مانند فارکس یا بازار های ارزی دیگر تعیین می شود اما مبنای اصلی تعیین نرخ ارزهای خارجی بر عهده بانک مرکزی کشور های مختلف است.
بنابراین نظام بانکی کشورها در هر روز نرخ مورد صرافی ها را در اختیارشان قرار می دهد تا تابلو های معروفشان روشن شود و نرخ ارز های مختلف روی آنها به نمایش دربیاید.


نکات کلیدی و مهم هنگام انتخاب یک صرافی


هنگام جستجو برای انتخاب یک صرافی در تورنتو  مناسب ابتدا شخص باید در نظر بگیرد که از صرافی چه می خواهد و قصدش از مراجعه به صرافی چیست.
برای مثال باید در نظر بگیرد که قصد سرمایه گذاری بلند مدت را دارد یا فقط مبلغی ارز برای سفر خارج از کشور می خواهد.
پلتفرم یا سکو هایی هستند که شخص می تواند دارایی رمز نگاری خودرا در آنها خریدو فروش کند یا به کیف پول خود منتقل نماید.
پس از اینکه افراد هدف خود را از مراجعه به صرافی مشخص کردند می توانند به سایر نکات مثل قوانین پلتفرم ها در قبال کشور های مختلف و یا امنیت صرافی ها بپردازند.
در ادامه مقاله 4 نکته که به هنگام مراجعه به صرافی حتما باید به آنها توجه داشت بیان شده است.


1 – امنیت


صرافی ها از روش های مختلف امنیتی استفاده می کنند.
لازم است بررسی کنید که آیا صرافی از تایید دو عاملی ( 2FA ) برای ورود استفاده می کند یا خیر.
اگر اینگونه نبود بدین معناست که صرافی با ملاحظات امنیتی روز مطابقت ندارد و برای انتخاب گزینه مناسبی نیست.
علاوه بر آن باید بررسی کنید که پلتفرم با چه نوعی از 2FA سازگار است.
Google authenticator ، Authy و Yubikey سه روش مشترک برای  2FAهستند که امنیت و اطمینان بهتر و بیشتری را نسبت به  2FA به صورت پیامک متنی دارند.

انواع صرافی کدام است؟

همان‌طور که اشاره کردیم صرافی‌ها محلی برای خرید و فروش و مبادله ارز‌های مختلف و همچنین مسکوکات طلا و نقره هستند. به طور کلی صرافی‌ها را می‌توان بر اساس معیار‌های مختلفی طبقه بندی کرد. دو نوع از دسته بندی صرافی‌ها شامل: دسته بندی بر اساس نوع معاملات و دیگری بر اساس محل انجام معاملات است که در این بخش از مقاله با آنها آشنا خواهیم شد.

تقسیم بندی صرافی‌ها بر اساس نوع انجام معاملات

  • دسته اول صرافی‌هایی هستند که فعالیتشان محدود خرید و فروش ارزهای مختلف و مسکوکات طلا و نقره به صورت نقدی است. این دسته از صرافی‌ها نمی توانند معاملات ارزی دیگر مانند نقل‌وانتقال حواله‌های ارزی را در بستر معاملات الکترونیک انجام دهند.
  • دسته دوم صرافی‌هایی هستند که علاوه بر خرید و فروش و مبادله نقدی انواع ارز و مسکوکات طلا و نقره می‌توانند طبق چهارچوب و مقررات خاصی عملیات نقل‌وانتقال حواله‌های ارز را در بستر معاملات الکترونیک انجام دهند. این عملیات نقل‌وانتقال حواله‌های ارزی به دو صورت می‌باشد در روش اول این انتقال از طریق بانک‌ها یا مؤسسات مالی که دارا مجوز انجام می‌گیرد و در روش دوم از طریق کارگزاری‌ها یا بروکرهای مجاز خارج از کشور انجام می‌شود.

 

تقسیم بندی صرافی‌ها بر اساس مکان انجام معاملات

در این نوع تقسیم بندی صرافی‌ها به دو دسته صرافی‌های آنلاین و صرافی‌های حضوری تقسیم می‌شوند. در صرافی‌های حضوری برای انجام معامله نیاز به مراجعه حضوری به صرافی می‌باشد همچنین در این نوع صرافی‌ها امکان خرید و فروش انواع ارز، طلا، نقره و سکه امکان‌پذیر است. نوع دیگر صرافی‌ها، صرافی‌های آنلاین می‌باشد که امکان خرید و فروش و مبادله انواع ارز راحت کرده است در واقع در این نوع صرافی‌ها نیاز به مراجعه حضوری نیست و به صورت آنلاین و لحظه‌‌ای می‌توان اقدام به خرید و فروش انواع ارز کشور‌های مختلف و همچنین ارز‌های دیجیتال کرد. صرافی‌های آنلاین در چند سال اخیر با پیشرفت تکنولوژی و بر بستر تکنولوژی‌های پیشرفته پا به عرصه گذاشتند و در مدت زمان اندکی محبوبیت زیادی پیدا کردند.