شرایط لازم برای انتخاب رشته تجربی

برای کسانی که دانش آموز پایه نهم و یا حتی پایین تر هستند و همچنین برای دانش آموزان پایه دهم که تازگی انتخاب رشته کردن شاید سوالات زیادی از این قبیل مطرح باشه: رشته تجربی سخت است یا آسان؟ رشته تجربی بهتره یا ریاضی؟ کدوم رو انتخاب کنم رشته تجربی یا ریاضی؟ رشته تجربی بهتره یا انسانی؟ اصلا رشته تجربی چیست؟ کتاب های رشته تجربی چه کتاب هایی هستند؟ چگونه به رشته تجربی برویم؟ شرایط ورود به رشته تجربی چیست؟

اینجور سوالات معمولا دانش آموزان و حتی اولیا رو به تحقیق درباره رشته تجربی وادار میکنه. رفتن به رشتن تجربی و یا انتخاب هر رشته ای مثل همه انتخاب های مهم زندگی نیاز به اطلاعات درباره این رشته داره. باید ببینید آیا علاقه به رشته تجربی دارید؟ از آمار هجوم به رشته تجربی خبر دارید؟ اطلاع دارید که رشته های تحصیلی تجربی در دانشگاه چه رشته هایی هستن؟ رشته های تاپ تجربی یا به اصطلاح رشته های جذاب تجربی رو می شناسید؟ به همه این سوالات برای دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته دبیرستان رو دارند و یا انتخاب رشته کردند و به فکر تغییر رشته به تجربی یا تغییر رشته از تجربی به ریاضی یا انسانی هستند در این صفحه از سایت مشاوران 100 جواب دادیم.رشته های دانشگاهی کنکور تجربی بیشترین تنوع را در بین رشته های دانشگاهی دارد. با توجه به رقابت شدیدی که در کنکور تجربی وجود دارد، گستردگی رشته ها علاوه بر رشته های حوزه پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی، کشاورزی و دامپزشکی، رشته های چون حسابداری و حقوق و … را نیز در بر می گیرد. به همین دلیل حتماً سعی کنید با مشاوره کنکور تجربی مسیر خود را برای قبولی در کنکور هموارتر کنید.

با توجه به جدول زیر، که از دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1399 استخراج شده است، رشته های دانشگاه یا رشته تجربی چیست در 5 زیرگروه تقسیم می شوند که گستردگی رشته ها و نوع رشته ها در هر یک زیرگروه ها را می توانید مشاهده کنید. معمولاً در اولویت افراد شغلهای با بیشترین درآمد است، در حالی که باید این اولویت در شغل های پر نیاز کشور باشد تا هم مشکلات کشور حل شود و هم بیکاری کاهش یابد. در ادامه به هر یک از این زیرگروه ها می پردازیم و رشته های دانشگاهی موجود در زیرگروه ها و آینده شغلی هر یک را بررسی می کنیم.

 4 مقطع کارشناسی ارشد: کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و ارشاد
مقطع کارشناسی: ادیان و مذاهب ، اقتصاد ، امنیت اقتصادی ، تاریخ اسلام ، تاریخ تمدن ملل اسلامی ، حسابداری ، زبان و ادبیات عربی ، شیعه شناسی ، علم اطلاعات و دانش شناسی ، علوم انتظامی ، علوم قرآن و حدیث ، فقه و حقوق اسلامی ، فقه و حقوق امامی ، فقه و حقوق حنفی ، فقه و حقوق شافعی ، فقه و حقوق مذاهب اسلامی ، فقه و مبانی حقوق اسلامی ، فلسفه و حکمت اسلامی ، فلسفه و عرفان اسلامی ، فلسفه و کلام اسلامی ، فناوری اطلاعات و ارتباطات ، گردشگری ، مدیریت اطلاعات و ارتباطات ، مدیریت امور بانکی ، مدیریت امور گمرکی ، مدیریت بازرگانی ، مدیریت بیمه ، مدریت بیمه اکو ، مدیریت دولتی ، مدیریت صنعتی ، مدیریت فرهنگی هنری ، مدیریت کسب و کارهای کوچک ، مدیریت مالی ، مدیریت و بازرگانی دریایی ،معارف اسلامی ، معارف اسلامی – تبلیغ و ارتباطات ، معارف اسلامی و اخلاق ، معارف اسلامی و ادیان ، معارف اسلامی و تاریخ ، معارف اسلامی و علوم تربیتی ، معارف اسلامی و علوم قرآنی ، معارف اسلامی و کلام ، معارف اسلامی و مدیریت ، هتلداری
مقطع کاردانی: کاردانی امور بانکی ، کاردانی بیمه ، کاردانی امور دولتی ، کاردانی امور فرهنگی ، کاردانی امور مالی و مالیاتی ، کاردانی تربیت مبلغ قرآن کریم ، کاردانی تربیت معلم قرآن کریم ، کاردانی گردشگری ، کاردانی حسابداری ، کاردانی علم اطلاعات و دانش شناسی ، کاردانی علوم انتظامی ، کاردانی مدارک پزشکی ، کاردانی مدیریت بازرگانی ، کاردانی مدیریت صنعتی ، کاردانی مدیریت گمرکی ، کاردانی هتلداری
زیرگروه 5 مقطع کارشناسی: آموزش تربیت بدنی ، امنیت اطلاعات رشته تجربی درباره‌ی علوم طبیعی و تجربی صحبت می‌کند. افراد علاقه‌مند به بدن موجودات زنده و انسان، علوم زیستی و آزمایشگاهی می‌توانند در انتخاب رشته خود، رشته‌های تجربی را انتخاب کنند. دانش‌آموزانی که قصد انتخاب رشته تجربی در دبیرستان را دارند باید بدانند این رشته از رشته‌های سخت محسوب می‌شود ولی به یاد داشته باشید که جدا از سخت بودن، رشته‌ تجربی بسیار رشته شیرین و لذت بخشی است و درضمن پر مخاطب‌ترین رشته در دبیرستان هم محسوب می‌شود.

سخت به این منظور است که برای ورود به رشته‌های پرطرفدار رشته‌های تجربی باید تلاش زیادی بکنند. با توجه به اهمیت بحث علاقه و استعداد دانش‌آموزان رشته علوم تجربی باید علاوه بر داشتن علاقه در دروس زیست و شیمی، از استعداد کافی برای به خاطر سپردن این دروس نیز برخوردار باشند و بتوانند با انگیزه مطالب درسی این رشته را بیاموزند.

شرایط لازم برای انتخاب رشته تجربی

دانش اموزان پایه نهم که در مرحله  انتخاب رشته می‌باشند بایستی بدانند دیگر مانند گذشته تنها به نمرات پایه نهم توجه نمی شود بلکه تمام نمرات سه سال دوران متوسطه اول (هفتم ، هشتم ، نهم) در انتخاب رشته تاثیر خواهد داشت. همچنین ضریب درس ها برای تمامی رشته‌ها یکسان است. انتخاب رشته نهم مانند انتخاب رشته در دوران دانشگاه به رتبه دانش آموز بستگی دارد برای مثال اگر دانش آموزی رتبه‌ی لازم برای انتخاب رشته در علوم تجربی را ندارد بایستی وارد دیگر گروه‌هاشود. در ادامه به‌صورت کامل‌تر شرایط لازم برای انتخاب رشته تجربی را بررسی می‌کنیم و درضمن توصیه می‌کنم برای آشنایی کامل با اصول انتخاب رشته حتما مقاله انتخاب رشته نهم به دهم را مطالعه کنید.