شرایط معرفی به استاد در دانشگاه
قانون معرفی به استاد تقریبا در تمامی دانشگاههای ایران از قبیل دولتی، آزاد، پیام نور و ... اجرا میشود. در واقع این قانون به این معناست که دانشجو به جای امتحان آن درس در طول ترم همانند دیگران میتواند زودتر از مابقی دانشجویان و قبل از شروع امتحانات پایان ترم با نظر دانشگاه امتحان درس مربوطه را بدهد و پس از تایید استاد راهنما، ساعت و زمان امتحان را با هماهنگی استاد انتخاب کند. البته شرایط اخذ قانون معرفی به استاد در دانشگاههای مختلف با یکدیگر متفاوت است.
جزئیات شیوه اخذ معرفی به استاد در دانشگاههای دولتی ایران
طبق تبصره دو ماده 11 آئین نامه آموزشی، اگر دانشجویی برای تکمیل مدرک تحصیلی خود تنها یک درس باقی مانده را پاس نکرده باشد، میتواند با تایید دانشگاه و استاد مربوطه آن درس اخذ نشده را از طریق معرفی به استاد دانشگاه آزاد اسلامی بگذراند. این روش تنها برای دانشجویی است که یک درس باقی مانده داشته باشد یا دارای یکی از شرایط زیر باشد.
1_ درس مربوطه را در ترم آخر دوران تحصیلی خود مردود شده باشد.
2_ در مقاطع بالاتر تحصیلی پذیرفته شود.
3_ درس مورد نظر در نیمسال ترم جاری ارائه نشده باشد و دانشجو در آن ترم فارغ التحصیل شده باشد.
4_ سنوات تحصیلی دانشجو پایان یافته باشد.
5_ استاد درس با مشاهده موارد فوق با اخذ دروس به صورت معرفی به استاد موافقت کرده باشد.به اتمام رساندن واحدهای آموزشی و کسب نمره حد نصاب برای فارغ التحصیلی در هر مقطع تحصیلی الزامی است. دانشجویانی که به هر دلیلی نتوانسته اند در مدت تحصیلی خودشان، چند واحد آموزشی را دریافت و یا نمره حد نصاب در آن کسب نمایند، می توانند خارج از تقویم آموزشی واحدهای مجاز را به صورت معرفی به استاد دریافت کنند و بدون شرکت در کلاس های آموزشی، در امتحان نهایی درس مورد نظر خود شرکت نمایند.
لازم به ذکر است که دانشجویان برای دریافت دروس معرفی به استاد، باید دارای شرایط معرفی به استاد باشند. در غیر این صورت امکان اخذ دروس معرفی به استاد وجود نخواهد داشت. در ادامه، قصد داریم شرایط و نحوه دریافت واحدهای معرفی به استاد را ارائه کنیم.
معرفی به استاد چیست؟
دانشجویانی که قصد دریافت مدرک تحصیلی خودشان را دارند و یا می خواهند در مقطع های تحصیلی بالاتر مانند کنکور ارشد ادامه تحصیل بدهند، می بایست که تمامی واحدهای درسی خود را در دانشگاه گذرانده باشند و نمره قبولی نیز در هر یک از واحدهای درسی دریافت نمایند. در غیر این صورت، امکان فارغ التحصیلی برای دانشجو وجود ندارد و دانشجو باید مجددا در یک نیمسال تحصیلی انتخاب واحد کند.
گاهی اوقات دانشجویان دارای تعداد بسیار کمی واحد برای فارغ التحصیلی می باشند و شاید ارزش انتخاب واحد در این تعداد واحد تحصیلی کم، برای آن ها وجود نداشته باشد. خوشبختانه، در این مواقع دانشگاه ها ترتیبی را برای دانشجویان اتخاذ کرده اند که بتوانند خارج از تقویم تحصیلی دانشگاه، تعداد واحدهای تحصیلی محدودی را دریافت نمایند. دریافت تعداد واحدهای درسی محدود برای دانشجویان، تعریف واحدهای معرفی به استاد می باشد.
شرایط معرفی به استاد در دانشگاه روزانه و نوبت دوم
با توجه به آیین نامه آموزشی دانشگاه های دولتی ، دانشجویان این دانشگاه مجاز به معرفی به مدرس یا تک درس هستند اما باید شرایط زیر را داشته باشند :
- تنها یک درس باقی مانده باشد. (توجه داشته باشید که تعداد واحد درسی مهم نیست ممکن است درس باقی مانده شما یک واحد باشد یا 4 واحد ، در هر صورت فقط می توانید در یک درس معرفی به مدرس داشته باشید)
با در نظر گرفتن شرط اصلی فوق ، یکی از شرایط زیر نیز مد نظر است :
- سنوات تحصیلی مجاز دانشجو تمام شده باشد.
- در مقطع تحصیلی بالاتر قبول شده باشد.
- درس مد نظر را در آخرین ترم تحصیلی رد شده باشد.
- درس مد نظر در آن نیمسال ارائه نشده باشد.
دانشجویان واجد شرایط فوق می توانند از طریق مراجعه به واحد آموزشی دانشگاه هر چه سریع تر درخواست خود را پیگیری کنند. قابل ذکر است که شهریه معرفی به استاد برای دانشجویان دوره روزانه رایگان اما دانشجویان نوبت دوم باید شهریه ثابت + شهریه متغیر آن تک درس را پرداخت کنند.
شرایط معرفی به استاد در دانشگاه آزاد
دانشجویان دانشگاه آزاد در هر مقطعی که هستند دوره کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته ، حداکثر مجاز به انتخاب 2 درس جهت تک درس هستند و 2 درس ممکن است 2 الی 8 واحد باشد. در این دانشگاه شرایط تک درس برای دروس عملی و کارورزی قابل اجرا نمی باشد و شهریه نیز به صورت شهریه ثابت و شهریه متغیر دروس اخذ شده از دانشجو دریافت می شود.