سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری میتواند خطرناک باشد؟

 

در دوران بارداری، بدن تغییرات زیادی می‌کند. هورمون‌ها در حال جوش و خروش هستند، پاها باد می‌کنند و در محل‌هایی غیرمتعارف موهایی شروع به رشد می‌کنند. این موضوع می‌تواند در هر جایی از بدن اتفاق بیافتد، اما بیشتر مواقع بر روی شکم، سینه و صورت رخ می‌دهد. این مسئله ضمن آزار دهنده بودن، نگرانی‌های در مورد روش‌های حذف موهای زائد برای زنان باردار ایجاد می‌کند.

زمانی که شکم به اندازه مشخصی بزرگ می‌شود، اصلاح آن به کار دشواری تبدیل می‌شود. با وجود این که در حال حاضر بیشتر خانم‌ها روش‌های دائمی حذف مو نظیر لیزر را ترجیح می‌دهند، بسیاری از زنان باردار در مورد ایمنی این روش‌ها برای خود و جنین، نگرانی‌هایی دارند. متاسفانه، تحقیقات اندکی بر روی تعیین ایمنی روش حذف موهای زائد در زمان بارداری صورت گرفته است. با این حال در این جا تلاش کرده‌ایم تمامی اطلاعات موجود در این زمینه را با شما به اشتراک بگذاریم.

 

علت رشد موهای زائد در زمان بارداری

در سه ماهه دوم بارداری، هورمون‌های مادر توازن خود را از دست می‌دهد، این موضوع رویش مو در بدن را افزایش می‌دهد. رشد موهای زائد یا مردمویی (هیرسوتیسم) در زمان بارداری به واسطه نوسان‌های هورمونی ایجاد می‌شود. در این بازه زمانی افزایش ترشح هورمون‌های مردانه یا آندروژن‌ها از تخم دان و جفت، این مشکل را ایجاد می‌کند.

خوشبختانه، موهایی که در دوران بارداری و به دلیل هورمون‌ها ایجاد می‌شوند، چندان پایدار نیستند و تنها شش ماه بعد از زایمان، همه این مسائل به حالت طبیعی خود باز می‌گردند.

 

لیزر موهای زائد به چه شکلی عمل می‌کند؟

دستگاه ها در مراکز لیزر در فردیس با استفاده از طول موج‌های نور، رنگدانه‌های موجود در فولیکول مو را هدف قرار می‌دهد. به همین دلیل لیزر مو برای حذف موهای تیره تر عملکرد بهتری دارد.

با استفاده از جدیدترین فناوری لیزر امروز، فولیکول مو می‌تواند بدون آسیب رساندن به سطح پوست تخریب شود. پس از هر مرحله لیزر، از یک اسپری خنک کننده کرایوژنیک استفاده می‌شود تا ناحیه تحت درمان بی حس شود و میزان ناراحتی فرد به حداقل برسد.

بسته به این که چه ناحیه ای درمان می‌شود، پوست فرد و رنگ پوست، اغلب افراد به چیزی میان پنج تا ده جلسه لیزردرمانی برای حذف 70 الی 80 درصدی موهای زائد خود نیاز دارند.

بعد از هر بار درمان لیزر، موهای بدن وارد فرآیند ریزش می‌شوند. دلیل نیاز به چند مرحله درمان نیز چرخه‌های متفاوتی است که موهای بدن دارند. همچنین به این دقت داشته باشید که درمان باید در حداقل هشت هفته جداگانه انجام گیرد.

استفاده از لیزر گاهی ممکن است همراه درد و ناراحتی باشد و به همین دلیل به کار بردن پمادهای بی حس کننده هم تجویز می‌شود. این پمادها پس از استفاده به طور کامل جذب بدن می‌شوند. پزشک‌ها توصیه می‌کنند این پمادها در دوران بارداری استفاده نشوند.

 

پوست بدن نیز در دوران حاملگی بسیار حساس است و لیزر موهای زائد احتمال دارد به بروز درد، قرمزی، خارش و مشکلات پوستی منجر شود.

از بین رفتن موهای زائد به طور کامل مستلزم این است که فرد چند جلسه در طی چند ماه مراجعه کند و ممکن است این جلسات تا پایان بارداری نیز ادامه یابد. پوست بدن در مراحل پایانی بارداری حساس‌تر می‌شود و لیزر دردآور خواهد بود.‌

در مرحله‌های پایانی بارداری دراز کشیدن و نشستن در زمان انجام لیزر دشوارتر می‌شود.

 

آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری و شیردهی مجاز است؟

خانم‌های بسیاری درباره لیزر موهای زائد در ایام بارداری و روزهای شیردهی سوال می پرسند و می خواهند بدانند با توجه به آنکه لیزر به لایه‌های عمیق پوست نفوذ نمی کند، آیا می توانند از آن برای رفع موی زائد بهره بگیرند یا نه؟ متخصصان لیزر موهای زائد در دوران شیردهی را بلامانع می دانند. اما ببینیم درباره لیزر موی زائد در ایام بارداری چه توصیه‌ای دارند.

متخصصان لیزر موی زائد چه می گویند؟

متخصصان پوست و مو همواره به ایمن بودن لیزرموهای زائد و طول موج‌هایی که توسط افراد متخصص و خبره انجام می شود، اشاره می کنند. اما آنها همواره به خانم‌های باردار توصیه می کنند که از انجام لیزر موهای زائد پرهیز کنند. چون تا امروز هیچ تحقیقی درباره اثرگذاری لیزر موهای زائد بر جنین انجام نشده است. همین شرایط باعث می‌شود متخصصان لیزر موی زائد، با احتیاط زیاد موزدایی با لیزر را  در دوران بارداری توصیه نکنند و آن را مجاز ندانند.

متخصصان زنان و زایمان چه می گویند؟

پزشکان و متخصصان زنان و زایمان نیز استفاده از لیزرموی زائد را برای این گروه توصیه نمی کنند. آنها می گویند در پروتکل‌های بهداشتی و مراقبتی اشاره شده که خانم‌های باردار از انجام کارهای غیرضروری و زیبایی در این دوران پرهیز کنند تا هیچ نوع خطر احتمالی جنین و کودکشان را تهدید نکند. آنها می گویند  پس از دوران بارداری می توانند برای لیزرموهای زائد خود اقدام کنند.  

آیا رشد موها در دوران بارداری زیاد می شود؟

 

هنگامی که باردار هستید، بدنتان لبریز از هورمون ها می شود و هر چه میزان استروژن و اندروژن در بدنتان بالاتر باشد، بیشتر باعث رشد مو در جا هایی که قبلا مو نداشته است می شود. این اتفاق در سه ماهه سوم بارداری شدت بیشتری پیدا می کند.

ممکن است ناگهان متوجه شوید روی شکم، صورت، گردن، سینه و بازوهایتان مو روییده است. خوشبختانه رشد مو در دوران بارداری کاملا طبیعی است و معمولا پس از زایمان، خود به خود از بین می رود.

هورمون های بارداری نه تنها بر محل رشد ناگهانی مو و میزان رویش موهای زاید تاثیر می گذارد بلکه چرخه رشد مو ها را نیز تغییر می دهد.

مو های سر و بدن یک مرحله رشد فعال به نام آناژن دارند. هنگامی که مو کامل رشد می کند وارد مرحله استراحت می شود که تلوژن نام دارد. پس از آن، مو می ریزد.

هورمون های بارداری مرحله ریزش موها را به تاخیر می اندازند. به همین علت است که ممکن است در دوران بارداری موها پر پشت تر و ضخیم تر به نظر برسند. بدن در این دوران نمی گذارد مثل همیشه ریزش مو طبیعی داشته باشید.

حدود سه تا شش ماه پس از به دنیا آوردن فرزند، هورمون هایتان به سطح طبیعی برمی گردند و موهای اضافی می ریزند. پس از این مرحله ممکن است ریزش موی ناگهانی را تجربه کنید که به آن تلوژن افلوویم (Telogen Effluvium) می‌گویند.