سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شرحی بر انتخاب رشته در مقاطع مختلف تحصیلی

بر اساس تغییراتی که در انتخاب رشته دوران متوسطه صورت گرفت، دانش آموزان پایه نهم باید بدانند تمام نمرات سه سال دوران متوسطه اولهمچنین ضریب درس ها برای تمامی رشته ها یکسان است. انتخاب رشته نهم به رتبه دانش آموز بستگی دارد، برای مثال اگر دانش آموزی رتبه لازم برای انتخاب رشته در علوم تجربی را ندارد، می بایست در گروه های فنی و یا انسانی و… دست به انتخاب بزند.

بر اساس تغییراتی که در انتخاب رشته دوران متوسطه صورت گرفت، دانش آموزان پایه نهم باید بدانند که تمام نمرات سه سال دوران متوسطه اول یعنی هفتم، هشتم و نهم در انتخاب رشته آن ها تاثیر داشته و همچنین ضریب درس ها برای تمامی رشته ها یکسان است. انتخاب رشته پایه نهم به رتبه دانش آموز بستگی دارد، برای مثال اگر دانش آموزی رتبه لازم برای انتخاب رشته علوم تجربی را ندارد، می بایست در گروه های فنی و یا انسانی و… دست به انتخاب بزند.

سهمیه های موثر در این مرحله شامل مناطق، ایثارگران، جانبازان، خانواده شهدا و رزمندگان است و افرادی که از آن ها برخوردارند، در اولویت پذیرش قرار می گیرند. برای انتخاب رشته نهم به دهم، 100 امتیاز در نظر گرفته شده و بسته به این که دانش آموز چه امتیازی کسب می کند، باید رشته مورد نظر را انتخاب نماید. در ادامه، می توانید نحوه تقسیم بندی این امتیازها را مشاهده کنید.دانش آموزان عزیز در انتخاب رشته پایه نهم به سهمیه ها توجه داشته باشید، اما برای انتخاب رشته چه معیار و ملاک هایی را بررسی کنیم تا انتخاب رشته ی صحیح و مناسبی داشته باشیم. در ادامه به طور کامل مواردی که در انتخاب رشته مورد توجه قرار می گیرد را ذکر می کنیم:

https://pasokhbama.com/%D8%A8%D8%A7-%DA%86%D9%87-%D9%86%D9%85%D8%B1%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D9%87%D9%85-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85/

  • علاقمندی به رشته ی انتخابی
  • نظر و مشاوره والدین
  • نظر معلمان تمامی دروس
  • نتیجه ی کسب شده در آزمون های مشاوره ای
  • نمرات درسی دانش آموزان
  • نظر مشاوره تحصیلی

موارد گفته شده در انتخاب رشته دانش آموزان مورد بررسی قرار می گیرد. هر یک از موارد گفته شده امتیاز خاصی را در بر دارد، برای اطلاع از امتیازات موارد گفته شده، جدول زیر را مشاهده کنید.

موارد بررسی شده

امتیاز به درصد
علایق دانش آموزان

10

نظر و مشاوره والدین دانش آموزان

5

نظر معلمان تمامی دروس

10
آزمون مشاوره ای

35

تاثیر نمرات بر هدایت تحصیلی 

نمرات دانش آموزان در مقاطع هفتم ، هشتم و نمرات به دو روش بر هدایت تحصیلی و انتخاب رشته نهم تاثیر می گذارد : 

  • روش اول : تاثیر حذفی ؛ تاثیر حذفی در انتخاب رشته مقطع نهم بدین صورت است که اگر میانگین دروس تخصصی دانش آموز از حدنصاب نمره تعیین شده کمتر باشد ، دانش آموز نمی تواند آن رشته را انتخاب کند و در واقع انتخابش حذف می شود. 
  • روش دوم : تاثیر بر امتیاز ؛ تاثیر بر امتیاز در انتخاب رشته مقطع نهم بدین صورت است که اگر میانگین دروس تخصصی دانش آموز از حدنصاب نمره تعیین شده بیشتر باشد ، دانش آموز می تواند آن رشته را انتخاب کند و 35% از کل امتیاز هدایت تحصیلی بر اساس نمرات دروس تخصصی محاسبه می شود

مرتبط بخوانید : هدایت تحصیلی نهم رشته تجربی

 

شرایط انتخاب رشته و هدایت تحصیلی پایه نهم 

دانش آموزان ، هدایت تحصیلی را برای انتخاب یکی از رشته های شاخه نظری ، شاخه کاردانش و شاخه فنی حرفه ای انجام می دهند که در هر کدام ، دروس ، حد نصاب نمره ای دارد.

هر شاخه ، زیر گروه هایی دارد که شرایط انتخاب هر کدام متفاوت می باشد. دانش آموزان باید این نکته را در نظر بگیرند که نمرات هر سه سال دوره  متوسطه  اول در انتخاب رشته تاثیرگذار خواهد بود بدین صورت که دروس تخصصی در مقاطع هفتم و هشتم با ضریب یک و در مقطع نهم با ضریب سه محاسبه خواهد شد.