شرحی بر حقوق معلمان در مناطق محروم سال 1401
میزان افزایش حقوق در نظام رتبه بندی معلمان 1401
معلمان به ازای هر پنج سال سابقه کاری یک رتبه و در مناطق محروم ، مرزی و عشایری به ازای هر چهار سال یک رتبه ارتقا پیدا می کنند. طبق سیاست های ابلاغی ، مجموع حقوق و مزایای رتبه های پنج گانه معلمان همه ساله از 80 درصد مجموع حقوق و مزایای اعضای هیات علمی دانشگاه ها خواهد بود و این موضوع تبدیل به قانون شده است.
رتبه 5 با نام معلم پایه ، رتبه 4 با نام معلم مربی ، رتبه 3 با نام معلم حرفه ای ، رتبه 2 با نام معلم سرآمد و رتبه 1 نیز با نام معلم راهبرد شناخته می شود.
به مجموع حقوق، مزایا و فوق العادههای مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان با توجه به رتبه ای که دارند ، به میزان زیر افزوده می شود :
- برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ده درصد (10%)
- مربی معلم پانزده درصد (15%) علاوه بر افزایش رتبه قبلی
- استادیار معلم دوازده درصد (12%) علاوه بر افزایش رتبه های قبلی
- دانشیار معلم ده درصد (10%) علاوه بر افزایش رتبه های قبلی
- استاد معلم پنج درصد (5%) علاوه بر افزایش رتبه های قبلی
در سایت پاسخ با ما بخوانید : میزان افزایش حقوق در رتبه بندی معلمان 1401برای معلمانی که در مناطق محروم خدمت میکنند، ارتقای رتبهبندی از 5 سال به 4 سال کاهش یافت و این امر مشوقی برای خدمت در مناطق محروم است.
درباره ریلگذاری مجلس برای حمایت از معلمان در مناطق محروم و صعبالعبور اظهار داشت:
در قانون رتبهبندی فرهنگیان حمایتهایی برای معلمانی که در مناطق محروم خدمت میکنند دیده شده است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:
در قانون رتبهبندی معلمان، فرهنگیان در 5 سطح رتبهبندی میشوند که هر کدام از پایهها با شرایطی پس از طی 5 سال میتوانند به رتبه بالاتر ارتقاء پیدا کنند.
حقوق معلمان در مناطق محروم سال 1401
احمدی با بیان اینکه برای معلمانی که در مناطق محروم خدمت میکنند 5 سال به 4 سال کاهش یافت ابراز داشت: این امر هم مشوقی برای خدمت در مناطق محروم است و هم سبب میشود تا حین خدمت در مناطق محروم از امتیازات لازم محروم نشوند.
عضو کمیسیون اصل 90 مجلس درباره نظارت کمیسیون اصل 90 بر حسن اجرای قوانین خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در اجرای قانون رتبهبندی فرهنگیان با توجه به اینکه قانون مشمول جمعیت زیادی میشود و باید نظارت کافی بر آن اعمال شود.
عضو مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این راستا دو نفر از اعضای کارشناس کمیسیون آموزش و تحقیقات در هیئت ممیزی عضو شدند تا در روند نوشتن شرایط رتبهبندی و احراز آن نظارت کنند.
حق معلمان غیرانتفاهی
وی گفت:
علاوه بر آن با دستگاههایی نظیر اداره کار جلساتی برگزار شد تا به عنوان مثال با توجه به گزارشات واصله که حاکی از اجحاف در حق معلمان غیرانتفاهی است بازدیدهایی را به عمل آوردند تا ببیند در حوزه بیمه یا پرداخت حقوق حق این معلمان ادا میشود یا خیر.
احمدی با بیان اینکه مجلس از بعد نظارتی بر این امر ورود کرده و نظارت میکند تصریح کرد:
همچنین دستگاههایی که بازوانی برای نظارت مجلس شورای اسلامی هستند نیز بهکارگیری میشوند تا در کنار مجلس بر این امور نظارت کنند.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس خاطرنشان کرد:
چنانچه برخی از قوانین که مجلس مصوبه کرد اما گاهی دولت یا بخش خصوصی آن را اجرا نکرد طبق قانون امتیازات بخش خصوصی ابطال میشود؛ البته اینکه صرفاً مجلس در همه جا بر حسن اجرای قوانین نظارت داشته باشد دشوار است.
وی افزود:ریشه شروع بحث رتبهبندی در کشورمان در 4-5 سال اخیر است و دو راهکار بارز که مستقیما به رتبهبندی معلمان در ابعاد مختلف از جمله صلاحیت عمومی، تخصصی و حرفهای و شئون مختلف متصل است ابعاد اعتقادی و اخلاقی است.
این کارشناس آموزش و پرورش گفت: اگر رتبهبندی به طریق درست و همراه با ساز و کار مطلوب آن مدون شود و به اجرا در بیاید بسیار خوب است، اما باید گفت که برخی مطالبات معلمان در آن نادیده گرفته شده است و چه بسا در بعضی ساز و کارها هم ایراد داشته باشد، اما باید گفت باز هم میتوان به آن امیدوار بود.
جواد یار با اشاره به شان تاثیر گذار معلمان در جامعه گفت:باید به معلم شان و جایگاه تاثیر گذار آن اهمیت داد یک بخش کوچکش شاید بتواند وجود همین قانون رتبهبندی باشد و وقتی به شکل قانونی اجرا و عملیاتی شود میتوان اطمینان بیشتری به آن پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه موضوع رتبه بندی معلمان از دل سند تحول بنیادین خارج شده است گفت: خیلی خرسندیم از این اتفاق اما یکی از خردهگیریهایی که معلمان به این قانون دارند این است که چرا این موضوع طولانی شده است، تأخیرهایی که رخ داده است نوعی دلزدگی ایجاد میکند.
وی ادامه داد: ما میگوییم علیرغم اینکه مشکلات اقتصادی وجود دارد آیا این صنف معلمان حقشان این هست یا نه؟ اگر هست باید ادا بشود به هر حال مطالبه گریها در همه اصناف وجود دارد، در مورد معلمان متأسفانه برخوردها یک مقدار متفاوتتر است و دلخوری معلمان هم همین است، گاهی اوقات باید به تصویب بعضی از مسائل این چنینی و اجرای آن سرعت بخشید چرا که زمانی که این قشر دلگرم بشوند میتوانیم نتایج آن را به شکل ملموس ببینیم.