سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شریط قبولی در درس های دوره متوسطه دوم 1401

دانش آموزان برای فارغ التحصیل شدن از دوره دوم متوسطه باید شرایط قبولی در این دوره را طبق آیین نامه ارزشیابی دوره دوم متوسطه کسب نمایند. دانش آموزان که نمی توانند شرایط فارغ التحصیلی بیان شده در این آیین نامه را کسب نمایند و به دنبال راه حلی برای فارغ التحصیلی از دوره متوسطه دوم هستند می توانند از راهکاری که تحت عنوان ماده 82 و 83 بیان شده و به قانون تک ماده معروف است استفاده کنند.

دانش آموزان با داشتن شرایط این قانون می توانند حتی در صورت داشتن نمره امتحانی پایین تر از 10 نیز فارغ التحصیل شوند. در ادامه این مقاله برای آشنایی بیشتر شما با قانون تک ماده و تبصره های آن به شرح جزئیات شرایط قبولی و استفاده از تک ماده در دوره متوسطه دوم 1401 می پردازیم.

 

شریط قبولی در درس های دوره متوسطه دوم 1401

 شرایط تبصره پایه دوازدهم  قبولی در هر یک از پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم دوره دوم متوسطه متفاوت می باشد و داشتن این شرایط برای دانش آموزان هر سه پایه دوم متوسطه لازم و ضروری است.

 

 به منظور ارائه اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط قبولی در درس های دوره متوسطه دوم 1400 - 1401 در ادامه این بخش به شرح قبولی در درس های نهایی و غیر نهایی هر پایه می پردازیم.

 

 شرایط قبولی در درس های پایه دهم و یازدهم

 

 دانش آموزی که در امتحانات نوبت دوم در هر درس نمره قبولی کسب نموده و نمره سالانه فرد کمتر از حد نصاب قبولی نباشد.

 

دانش آموزی که در امتحانات نوبت دوم نمره قبولی در هر درس را کسب نکند می تواند در امتحانات شهریور ماه شرکت کرده و در صورتی که نمره فرد کمتر از حد نصاب نباشد قبول شناخته می شد.تبصره و تک ماده قانونی است که دانش آموزان به وسیله این قانون بتوانند بدون شرکت مجدد در امتحانات دروسی که نمره زیر 7 کسب کرده اند ، پاس شوند. تعدادی از دانش آموزان هستند که در امتحانات داخلی یا نهایی نمره زیر 7 کسب می کنند ولی به آنها فرصت داده می شود که با استفاده از قانون تک ماده و تبصره آن درس را پاس کنند.

 

البته ممکن است دانش آموزی در امتحان نهایی نمره ورقه اش 7 یا کمتر از 7 باشد اما نمره سالانه بالا داشته باشید و در این صورت لزومی ندارد که از تبصره و تک ماده استفاده کند چرا که نمره کل سالانه طبق فرمول زیر محاسبه می شود و اگر شما نمرات مستمر نوبت اول و نوبت دوم و همچنین نمره برگه نوبت اول بالایی داشته باشید ، حتی با وجود پایین بودن نمره برگه نوبت دوم ، نمره سالانه تان طبق فرمول زیر بالا خواهد شد و پاس می شوید ولی بیشترین تاثیر را در نمره سالانه ، نمره برگه نوبت دوم دارد که ضریب آن 4 است.ممکن است دانش آموزان دوره متوسطه دوم نخواهند از قانون تک ماده و تبصره استفاده کنند و خود را برای امتحانات شهریور ماه آماده نمایند. در این صورت دانش آموز می تواند با مراجعه به مدرسه خود، درخواستی کتبی مبنی بر شرکت در امتحانات شهریور ماه را داشته باشد. پس از شرکت در امتحانات شهریور ماه دو حالت پیش می آید:

نمره کسب شده در شهریور ماه از نمره خرداد ماه بالاتر است

در این صورت نمره شهریور ماه جایگزین خواهد شد.

نمره کسب شده در شهریور ماه از نمره خرداد ماه پایین تر است

در این صورت بالاترین نمره به ثبت خواهد رسید و دانش آموز می تواند در صورت تمایل از قانون تک ماده استفاده کند.

شرایط قبولی در دروس دوره دوم متوسطه 1401 – 1402

شرایط قبولی در درس های پایه دهم و یازدهم

شرط اول: دانش آموز بایستی نمره سالانه 10 و بالاتر را کسب نماید

مثال نمره سالانه نمره برگه امتحانی وضعیت
1 10 و بالاتر نمره سالانه ملاک است (هر نمره ای ) قبول
2 بین 7 تا 10 نمره سالانه ملاک است (هر نمره ای ) استفاده از تبصره و تک ماده
3 کمتر از 7 نمره سالانه ملاک است (هر نمره ای ) مردود

شرایط قبولی در درس های نهایی پایه دوازدهم

شرط اول: دانش آموز بایستی نمره سالانه 10 و بالاتر را کسب نماید.

شرط دوم: بایستی نمره برگه امتحانی او 7 و بالاتر باشد. (کمتر از 7 نباشد)

مثال نمره سالانه نمره برگه امتحانی وضعیت
1 10 و بالاتر 7 و بالاتر قبول
2 10 و بالاتر کمتر از 7 استفاده از تبصره و تک ماده
3 بین 7 تا 10 هر نمره ای استفاده از تبصره و تک ماده
4 کمتر از 7 کمتر از 7 مردود

شرایط قبولی در درس های غیرنهایی پایه دوازدهم

  • در امتحانات غیرنهایی نوبت دوم، دانش آموزی در هر یک از درس ها قبول شناخته می شود که نمره سالانه او در هر درس کم تر از حدنصاب قبولی نباشد. (نمره 10 برای رشته های نظری و نمره 12 برای رشته های فنی حرفه ای)
  • اگر دانش آموزی پس از شرکت در امتحانات نوبت دوم نمره لازم را کسب نکند، می تواند با شرکت در امتحانات شهریور ماه درس های فاقد حدنصاب لازم، نمره قبولی را به دست آورد.