راهنمای ورود و استفاده از سامانه دان دانشگاه آزاد
بیستوپنجم اسفندماه سال گذشته بود که خبر رسید سامانه «دان» در دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شده است. سامانهای که بعد از شیوع کرونا در کشور میتوانست امیدی برای برگزاری هرچه بهتر کلاسهای مجازی باشد. سامانه «دان» (برگرفته از واژه دانایی) بههمت ستاد مرکزی آموزش غیرحضوری دانشگاه آزاد اسلامی طراحی و اجرا شده است و این امکان را برای تمام دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی فراهم میکند تا بتوانند با استفاده از تلفنهمراه هوشمند یا رایانه، بهصورت آنلاین از خدمات آموزشی دانشگاه استفاده کنند. مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی میخواهند با هدف ایجاد آرامش و رفع نگرانی دانشجویان و خانوادههای آنها و اساتید این دانشگاه از تمام امکانات و زیرساختهای فناوری اطلاعات خود استفاده کرده تا بتوانند خدمات شایسته و در شأن دانشجویان این دانشگاه را ارائه کنند.
البته تصمیم برای راهاندازی این سامانه از سیزدهم اسفندماه گرفته شد و تقریبا 12 روز پس از این تصمیم، سرانجام آموزش الکترونیکی با تلاش شبانهروزی راهاندازی شد؛ سیستمی که در دنیا با این حجم از سرویسدهی مشاهده نشده است. سیستم «دان»، پیشرفته و بهراحتی امکان استفاده از آن وجود دارد؛ چراکه همه دانشجویان تلفن همراه داشته و بهراحتی میتوانند از طریق گوشی موبایل خود آموزش دیده و درسهای گذشته را جبران کنند. این روش میتواند به دانشجویان کمک بسیاری کند چون از طریق آن هم میتوان بهصورت آنلاین صحبت کرد و هم فایل پاورپوینت دروس را در این برنامه ارائه داد. در این سیستم یک تخته برای آموزش وجود دارد و دانشجویان حتی میتوانند دروس ارائه شده توسط استاد را روی آن مشاهده کنند. سامانه «دان» در موبایل، تبلت، لپتاپ و رایانه معمولی در دسترس است و برای استفاده از آن نیازی نیست که نرمافزار جدیدی روی گوشی نصب شود.
سامانه آموزش مجازی دانشگاه های آزاد با توجه به همه گیری بیماری کرونا، این امکان را برای تمام دانشجویان و اساتید خود فراهم کرد تا با استفاده از تلفن همراه هوشمند، تبلت و رایانه بتوانند به صورت آنلاین از خدمات آموزشی دانشگاه استفاده کنند. نخست سامانه وادانا دانشگاه آزاد با هدف ارتقا و بهینه سازی خدمات خود در قالب پشتیبانی سامانه دانان به روز رسانی شد و در اختیار اساتید و دانشجویان قرار گرفت اما این ابهام را برای کاربران به وجود آورد که نهایتا از طریق کدام یک می توانند در کلاس های آنلاین خود شرکت نمایند.
با توجه به حجم بالای آموزش الکترونیک و تعداد زیاد کاربران، نیاز به سامانه ای با بروزرسانی به موقع و عملکرد بهتر هر روز پیش تر از قبل احساس می شود. لذا سامانه دان که همان نسخه به روز شده سایت دانان به آدرس daanaan.daan.ir می باشد، به منظور ارائه خدمات آموزشی بهتر برای دانشجویان و اساتید راه اندازی شد. این سایت نیز یک سرویس برگزاری کلاس های آنلاین و غیر حضوری است، بنابراین اساتید و دانشجویان امکان استفاده از خدمات آنلاین دانشگاه را از طریق سایت daan.ir خواهند داشت.
لینک مستقیم ورود به سامانه دان دانشگاه آزاد
آموزش و تدریس کلیه واحدهای درسی دانشگاه آزاد به صورت غیرحضوری و آنلاین از طریق سایت دان به نشانی daan.ir انجام می پذیرد.
دان یا وادانا؟
در ابتدا سامانه وادانا سیستم به روزرسانی شده سامانه LMS با هدف آموزش های مجازی و غیرحضوری برای دانشگاه آزاد طراحی شد اما پس ازمدت کوتاهی، سامانه دانان به نشانی daanaan.daan.ir، توانست جایگاه وادانا را با هدف ارتقا و افزایش قابلیت های خدماتی و همچنین امکان دسترسی بهتر به دست آورد. از همین رو، سایت دانان با توجه به مسائلی که پیش تر به آن پرداخته ایم، به روزرسانی شد و در قالب سایت دان با آدرس daan.ir به دانشجویان ارائه گردید.
عدم نیاز به نصب نرم افزار های کمکی، ثبت حضور دانشجویان و همچنین ذخیره کلاس های برگزار شده از جمله قابلیت ها و مزایایی به شمار می روند که باعث جایگزینی دان به جای وادانا شدند. بنابراین از این پس، فرآیند آموزش مجازی دانشگاه آزاد صرفا از طریق سامانه دان امکان پذیر خواهد بود و دانشجویان برای اطلاع از کلاس های خود می بایست به این سامانه مراجعه نمایند.
نحوه ورود به سایت دانان دانشگاه آزاد
کاربرد های سامانه دان و سامانه دانان با هم یکسان بوده و تفاوت این دو در ورود به آنها است دانشجویانی که دانشگاه آنها در این سامانه صفحه اختصاصی خود را تشکیل داده باید از سایت دان به نشانی daan.ir وارد سامانه شده و با انتخاب دانشگاه خود به سیستم اختصاصی دست یابند .
سایر دانشجویانی که دانشگاه آن ها در سامانه دان صفحه اختصاصی به خود ندارند می توانند پس از ورود به سامانه آموزش مجازی دانشگاه آزاد تحت عنوان " دان " با انتخاب گزینه دانان وارد سامانه شده و یا مستقیما با جست و جوی عبارت danan.daan.ir وارد سایت دانان شوند . پس از ورود به سامانه فرد می تواند با استفاده از شماره دانشجویی و یا عضویت در این سامانه ، وارد کلاس های خود شوند .
مراحل ورود به سایت دانان دانشگاه آزاد :
1 - ورود به سایت دانان danan.daan.ir
2 - عضویت در سایت
3 - وارد کردن شماره همراه
4 - دریافت کد اعتباری یکبار مصرف
5 - مشاهده جلسات و زمان برگزاری
6 - ورود به کلاس با شناسه و رمز دریافت شده از برگزار کننده
7 - ارائه مجوز پخش صدا و مشاهده تصویر
نحوه ثبت نام daanaan.daan.ir
همانطور که پیش از این نیز اشاره شده است دانشجویانی که اساتید آنها ترجیح می دهند تا از میان 2 گزینه سامانه وادانا و یا دانان آموزش مجازی، از سایت دانان استفاده کنند، باید برای ورود به جلسات خود شناسه ورود به کلاس را از استاد هر درس و یا واحد آموزش دریافت کنند.
دانشجویانی که از سامانه دانان سایت دان استفاده می کنند به دلیل عدم ثبت اطلاعات کلی از سوی دانشگاه، باید خود در این سامانه نام نویسی کرده و عضو شوند. عضویت و ثبت نام سایت daanaan.daan.ir یکبار و در اولین ورود دانشجو باید انجام شود. در مراجعات بعدی نیز تنها وارد کردن شماره موبایل و دریافت رمز یکبار مصرف برای ورود به صفحه شخصی کافی است.
مراحل ثبت نام و عضویت دانشجویان در سامانه دانان سایت دان دانشگاه آزاد به نشانی daan.ir به شرح زیر می باشد:
1 - ورود به سایت دانان به نشانی daanaan.daan.ir
2 - انتخاب گزینه " ورود "
3 - وارد کردن شماره موبایل
4 - وارد کردن نام و نام خانوادگی
5 - وارد کردن کد ملی
6 - تایید اطلاعات و دریافت رمز ورود
7 - اتمام ثبت نام و عضویت و ورود به صفحه اصلی