آیا لیزر موهای زائد به صورت دائمی اثر میگذارد؟
لیزر موهای بدن بر اساس فرآیندی به نام فتوترمولیز انتخابی انجام میشود. به این صورت که گرمای لیزر سلولهایی را که رنگدانه زیادی دارند از بین میبرد. ازآنجاییکه موهای تیره رنگدانه زیادی دارند، هنگام تابش امواج لیزر بیشترین گرما را جذب میکنند. گرمایی که از این طریق به فولیکولهای مو تزریق میشود آنها را از بین میبرد، بنابراین مو نمیتواند مانند قبل رشد کند. یک فولیکول مو باید در مرحله آناژن یا رشد خود باشد تا لیزر بتواند به این شکل عمل کند.
به همین دلیل است که برای انجام کامل درمان لیزر مو برای قسمتهای مختلف، بسته به میزان سطح و مشخصات موها به جلسات متعددی برای لیزر موهای بدن در مرکز لیزر اصفهان نیاز است. معمولاً قسمتهای کوچک مانند لیزر موهای صورت به وقت و تعداد جلسات کمتری نسبت به قسمتهای بزرگتر مانند کمر یا پاها نیاز دارد. اینکه شما دقیقاً به چه تعداد جلسه برای انجام کامل لیزر موهای بدن نیاز دارید را متخصص شما در جلسه مشاوره مشخص میکند.
توجه داشته باشید که برخلاف تصور بسیاری از افراد لیزر موهای بدن یک روش اپیلاسیون دائمی نیست؛ اما تأثیر آن حداقل تا شش ماه ماندگار است و بعدازآن نیز در صورت رشد مجدد موها دیگر موها تراکم و ضخامت قبل را ندارند. در این شرایط میتوانید با انجام مجدد لیزر مو با جلسات کمتر به نتایج دلخواه و ماندگارتر دست پیدا کنید.
عملکرد دستگاه لیزر موهای زائد
همانطور که گفتیم، دستگاههای لیزر، با تولید انرژی مشخص، پرتوهای نوری را به فولیکولهای مو میرسانند. در اثر این تابش، نور در فولیکول مو با رنگدانه تیره جذب میشود و به گرما تبدیل میشود. این گرما باعث میشود تا موهای زائد تیره رنگ از بین بروند. هرچه مو تیرهتر و ضخیمتر باشد، رنگدانه بیشتری دارد و با تابش لیزر، گرمای بیشتری ایجاد میشود و فولیکول مو از بین میرود. به همین دلیل به افرادی که قصد لیزر موهای زائد خود را دارند، اکیدا توصیه میشود که قبل از انجام لیزر، موهای خود را با ژیلت و تیغ شیو کنند و از اپیلاسیون و یا بند زدن بپرهیزند.
آیا لیزر موهای زائد به صورت دائمی اثر میگذارد؟
باید بدانید که با لیزر، موهای زائد بدن به صورت دائمی از بین نمیروند. لیزر فقط به صورت دائمی باعث کاهش موهای زائد میشود. موها به طور دائم در حال رشد هستند و در یک دوره درمانی لیزر موهای زائد، فقط موهایی که در چرخه رشد قرار داشتند، توسط لیزر از بین میروند. ممکن است موهای زائدی وجود داشته باشند که در زمانی که شما لیزر انجام میدهید، در دوره استراحت باشند، و بعد از دوره لیزر، رشد کنند. به همین علت، لیزر باعث حذف صددرصدی موها نمیشود.
چه کسانی میتوانند از لیزر موهای زائد استفاده کنند؟
به طور کلی همهی افراد میتوانند موهای زائد بدن خود را لیزر کنند. هر چه رنگ پوست روشنتر و رنگ موهای بدن تیرهتر و ضخیمتر باشد، اثربخشی لیزر بر آن بیشتر است. چون لیزر بر روی موهای تیره و قسمتهای تیره اثر میگذارد. اگر رنگ پوست شما تیره باشد، ممکن است دچار عوارض سوختگی شوید. باید دقت کنید برای افراد با رنگ پوست تیره حتما باید از دستگاههای مخصوص با فرکانس پرتو کمتر استفاده کنند تا دچار سوختگی نشوند.
گاهی نیز لیزر مو به دلیل زیبایی انجام نمیشود و ممکن است به دلایل پزشکی زیر موهای زائد در جاهای ناخواسته ایجاد شود که با تجویز پزشک از طریق لیزر از بین میروند:
هیرسوتیسم
زمانی که زنان در مناطقی که معمولاً مردان دارای مو هستند مانند ریش، دچار موهای تیره یا ضخیم میشوند.
هیپرتریکوزیس
زمانی که مردان یا زنان دچار موهای زائد در هر نقطه از بدن خود میشوند که قبلاً تجربه آن را نداشتهاند.
این شرایط ممکن است نتیجه موارد زیر باشد:
- مصرف برخی داروها، مانند استروئیدهای آنابولیک و قرصهای ضدبارداری
- عدم تعادل هورمونی، بهویژه افزایش سطح تستوسترون یا آندروژن
- اختلالات ارثی، بیماریهایی که از طریق ژنها از والدین به فرزندان منتقل میشوند.
- سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که در بسیاری از خانمها شایع است.برخی از افراد به عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد فکر می کنند اما باور کنید لیزر مو هیچگونه عوارض وحشتناکی ندارد.
اغلب افرادی که عمل لیزر موهای زائد انجام می دهند معمولا آن را سالم و بی خطر ارزیابی می کنند. بعد از لیزر موهای زائد ظاهرا هیچ خطری در بلند مدت وجود ندارد. در عین حال، تعداد معدودی از افراد، عوارض جانبی مختصری بعد از این عمل را تجربه می کنند.
بیشتر این عوارض جانبی به این دلیل رخ می دهد که افراد در انتخاب کلینیک زیبایی معتبر و متخصصی که اینکار را انجام می دهد تحقیق نمی کنند. ما در این بخش بطور کامل درمورد مضرات لیزر بدن توضیح داده ایم:
1- از عوارض لیزر کل بدن تحریک و قرمزی پوست می باشد
لیزر موهای زائد، فولیکول مو را تخریب می کند؛ بدن نسبت به آن واکنش نشان می دهد و بسیاری از افراد علائم تحریک و قرمزی را در ناحیه تحت تاثیر نور لیزر بروز می دهند. احساس خارش و سوزش، یا حساسیت و حتی ورم و التهاب پوست و پورپورا و راش های جلدی ممکن است ایجاد شود.
تحریک و قرمزی پوست یکی از شایع ترین عوارض لیزر کل بدن می باشد، هر چند در اغلب مواقع کوتاه مدت و زود گذر است اما نبود تجربه کافی در استفاده از دستگاه لیزر توسط متخصص می تواند این عارضه را طولانی مدت نماید.
پوست ناحیه جراحی شده ممکن است نرم و شکننده به نظر برسد. به منظور کاهش واکنش پوست در حین عمل، متخصصین پوست ممکن است از بی حسی موضعی استفاده کنند. علائم تحریک در مدت زمان کوتاهی بعد از شروع واکنش اولیه و معمولا چند ساعت بعد از جراحی کاهش پیدا می کند و یا برطرف می شود.