ویژگی های یک وکیل خوب
- وکیل دادگستری چنانچه واجد شرایط لازم باشد، نه تنها از طرح شکایت و دعوای بی مبنا خودداری می کند، بلکه در سیر صحیح و قانونی و سرعت جریان دادرسی و روشن شدن موضوع و ماهیت امر و پیدا نمودن حکم منطبق با آن با دادگاه همکاری نموده و صدور رأی منطبق بر موضوع و موافق قانون را که از جمله موجب افزایش اعتبار قاضی، قوه قضاییه و کشور است، امکان پذیر می نماید.دادگاه می تواند در مواردی که اطمینان به اصیل علی الاصول با تردید مواجه است، وکیل را با توجه به شأن او و نیز مقررات انتظامی وکلا، مورد اعتماد قرار دهد.
- مهم ترین ویژگی یک وکیل خوب، امانت است، در واقع وکیل محرم اسرار موکل و امین وی است. بنابراین وکیل دادگستری این تعهد اخلاقی حرفه ای را بر عهده دارد که از گفتن مطالب غلوآمیز و غیرممکن اجتناب نماید.
- از آنجایی که تعهد وکیل دادگستری، تعهد به نتیجه نبوده و تعهد وی تعهد به وسیله می باشد، لازم است که وکیل همانند یک جراح مسائلی را که ممکن است در حین دادرسی پیش آید و شانس برنده شدن موکل را به وی گوشزد نماید و هیچگاه به موکل اعلام نکند که وی صددرصد برنده می باشد. بنابراین ویژگی بعدی یک وکیل خوب آن است که واقعیات امر و پروسه رسیدگی را به موکل اعلام نماید.
- وظیفه بعدی وکیل دادگستری آن است که موکل را از انتخاب بیراهه باز دارد نه آنکه به طمع حق الوکاله، موکل را وارد پروسه های رسیدگی غیر ضروری نماید.رعایت انصاف در اکثر وکلا در سراسر کشور دیده میشود و و در میان استانهای کشور بهترین وکیل در شهر تهران بسیار یافت میشود.
- وکیل دادگستری باید تا حد تلاش از پیچیده کردن دادرسی اجتناب نماید بنابراین حتی وکیل موظف است از فنون و مهارت هایی که آموخته است برای راهنمایی قاضی استفاده کند و خیلی از مواقع قضات از این راهنمایی ها استفاده می کنند.
- یک وکیل خوب دادگستری باید شأن و مقام قاضی را رعایت نموده و به وی کمال احترام را بگذارد. در واقع وکیل دادگستری خوب نه تنها نباید با چاپلوسی و تملق و تحقیر نمودن خود با قاضی رفتار نماید بلکه نباید به واسطه درجه علمی و اطلاعاتی که دارد، نسبت به قاضی و مقام دادگاه تفاخر نماید؛ بلکه وکیل خوب باید با رفتار و شأن خود احترام دادگاه و جامعه را برانگیزد بنابراین هر قدر متواضع تر و افتاده تر باشد، احترام بیشتری را جذب خواهد نمود.
- وکیل دادگستری باید از اطلاعات و معلومات و دانش حقوقی لازم برخوردار باشد تا بتواند بهترین راهکار را در بهترین فرصت ممکن شناخته و درانتخاب نوع دادخواست، شکوائیه و اقدامات قانونی لازم نهایت هوش و کیاست را به کار برد.
تعهدات وکیل
1. اگر از اقدامات یا سهلانگاری وکیل خسارتی به موکل وارد آید او مسئول خواهد بود.
2.رعاست مصلحت موکل در اقدامات و قعالیتهای خویش.
3. استرداد اموال تحویلی زیرا وکیل امین است و آنجه را که در اثر وکالت بهدست میاورد باید به موکل تحویل دهد.
4. تسلیم صورتحساب وکالت
تعهدات موکل
1. الترام عملی به تعهدات وکیل در قبال افراد ثالث، چرا که وکیل از طرف او انجام وظیفه نموده است.
2. پرداخت اجرت وکیل که طبق قرارداد یا عرف یا اجرتالمثل پرداخت میشود.
3.پرداخت هزینه وکالت مثل کرایه و عوارض و مالیات که وکیل پرداخته است.
نکات مهمی که باید قبل از انتخاب وکیل خوب به آنها دقت کنید عبارت اند از:
1. بهتر است قبل از پیدا کردن وکیل و انتخاب آن در خصوص حیطه تخصصی وکیل مورد نظر، میزان حق الوکالههای دریافتی وی و توانایی علمی و عملی او در دفاع از حقوق موکلین تحقیق کنید تا بتوانید که پروندهای که گاه سرنوشت زندگی شم ارا رقم خواهد زد، به او بسپارید.
2. در بسیاری از موارد تبلیغات بیش از اندازه در خصوص برخی از وکلا به تنهایی قابل اعتماد برای انتخاب وکیل نمیباشد. بنابراین بهتر است انتخاب خود را صرفاً براساس چنین تبلیغاتی متمرکز نکنید. در مقابل راهکار بهتری وجود دارد و آن این است که شما میتوانید به کانون وکلای دادگستری مراجعه کنید و در مورد سابقه وکیلی که قصد انتخاب آن را دارید مطلع شوید.
3. سن و جنس وکیل (زن یا مرد بودن) ملاک و معیار مناسبی برای خوب بودن یا بد بودن وکیل نیست همانطور که در انتخاب یک پزشک نیز چنین معیاری مد نظر قرار نمیگیرد. گاهی اوقات یک وکیل تحصیل کرده جوان بسیار میتواند از یک وکیل سالخورده و به ظاهر با تجربه به کار شما بیاید. پس بهتر است در انتخاب وکیل مجرب نگاه غرض ورزانه را از خود دور نماییم.
حال بعد از آگاهی پیدا کردن از این که خصوصیات یک وکیل خوب چیست و نیز اطلاع یافتن از نکاتی که باید در هنگام انتخاب یک وکیل به آن دقت نماییم، نکته ای ممکن است ذهن ما را به خود مشغول کرده باشد که آن این است که انواع مختلف وکلا با حیطه های تخصصی مختلف کدام هستند؟
انواع مختلف وکلا با حیطه های تخصصی مختلف کدام هستند؟به راستی یک وکیل خوب چه کسی می باشد؟ چه کسی می تواند وکیل خوبی باشد ؟چه کسی می تواند حتی در دنیای حرفه ای وکالت گام بر دارد و موفق شود؟ویژگی های یک وکیل خوب چیست؟ تمام اینها سوالاتی است که شما به هنگام مراجعه به یک وکیل حقوقی ، وکیل کیفری ، ملکی ،خانوداگی ممکن است آنها را در ذهن خود مرور کنید. در اینجا ما به شما کمک میکنیم تا پاسخ سوالات خود را در یافتن بهترین و مجرب ترین وکیل و 5 ویژگی وکیل خوب و شجاع پیدا کنید.ما را همراهی کنید.در وهله اول به عنوان یکی از ویژگی های یک وکیل خوب ابتدا باید اشاره کرد که یک وکیل خوب باید یک روانشناس خوب باشد تا بتواند موکل یا مراجعه کننده خود را از نظر روانی تحلیل کند و آن را با فن سخن رانی تلفیق نموده و قدرت و اعتماد به نفس را هم به عنوان یک لازمه برای کار خود داشته باشد.
وکیل خوب کیست؟
شاید تاکنون برای شما نیز سوال شده است که معیار انتخاب یک وکیل خوب و شجاع چه می باشد آیا یک وکیل خوب یعنی باید دارای تخصص و ویژگی های منحصر به فردی داشته باشد وکالت در مقایسه با دیگر مشاغل دارای شان خاص است و از جایگاه مقدسی برخوردار است به همین دلیل این تفاوت برجسته شغل وکالت را از دیگر مشاغل جدا ساخته است.
از ویژگی های یک وکیل خوب این است که زمانی که کار موکل را کار خود بداند و با دلسوزی به نحو احسن آن را انجام دهد و به همان اندازه که موکل دغدغه انجام آن را دارد او نیز به همان اندازه دغدغه موکل خود را داشته باشد.
یک وکیل خوب و شجاع در راستای انجام کار وکالت باید تمامی تلاش خود را برای رسیدن به حق موکل خود بنماید و به هیچ عنوان نمی تواند نتیجه را ضمانت کند چون دارای مسئولیت انتظامی خواهد بود. بنابراین با تلاش خود در راه احقاق حق موکل خود باید با داشتن تخصص و انجام کار حرفه ای در مقابل موکل خود پاسخگو باشد و این جریان معیار سنجش یک وکیل خوب خواهد بود.
ادامه مطلبوکالت در خرید و فروشبنابراین وکالت برای یک وکیل خوب در مقایسه با دیگر مشاغل دارای احساس مسئولیت به همراه دقت بالا خواهد بود.
5 ویژگی وکیل خوب و شجاع چیست؟
1-وکیل خوب با مطالعه پرونده ارائه تحلیل علمی درست میدهد.
2-توانایی علمی وکیل متبحر و حرفهای بالا است.
3-وکیل خوب امانتدار و قابل اعتماد است.
4-یک وکیل خوب، شخصیت عالی و ظاهر مرتبی دارد.
5-مجرب ترین وکیل، کسی است که بر تمامی قوانین تسلط دارد.
1-وکیل خوب با مطالعه پرونده ارائه تحلیل علمی درست میدهد:
از دیگر ویژگی های یک وکیل خوب و شجاع این است که در ارائه تحلیل یک پرونده به موکل خود چیزی بگویند که به حقیقت نزدیکتر است نه چیزی که موکل آنها دوست دارد که بشنود زیرا این گونه از افراد نه تنها منجر به اتلاف وقت موکل خواهند شد بلکه باعث می شود که زمان زیادی صرف بازگرداندن موکل به واقعیت خواهند شد بنابراین بهتر است از همان ابتدا موکل را با واقعیت یک پرونده اگر عاقبت خوبی نخواهد داشت و یا دارای یک نتیجه مثبت است آگاه نمود و در این صورت است که وکیلی ستاره و به عنوان یک وکیل خوب شناخته خواهد شد که بتواند موقعیت های بحرانی را مدیریت کند.
یک وکیل خوب اطلاعات و مطالب اساسی را که لازم است موکل از آن اگاه شود بعد از مطالعه دقیق پرونده به شکل چاپی یا نسخه الکترونیکی در جلسه اول ملاقات در اختیار وی قرار دهد.
اگر به دنبال یک وکیل خوب و شجاع و دارای تجربه و متخصص هستید باید بدانید که این امر تا چه میزانی حائز اهمیت است چرا که ممکن است با انتخاب یک وکیل بی تجربه و غیر متخصص در پرونده خود نتیجه مطلوب حاصل نشود و همیشه یک دفاع تخصصی و علمی است که توانایی یک وکیل خوب و مجرب و متخصص را محک خواهد زد.شاید مهمترین تعهد موکل نسبت به وکیل، بحث پرداخت حق الوکاله باشد که ماده 675 قانون مدنی در این زمینه بیان می دارد:
«موکل باید تمام مخارجی را که وکیل برای انجام وکالت خود نموده است و همچنین اجرت وکیل را بدهد؛ مگر اینکه در عقد وکالت، طور دیگر مقرر شده باشد».
همچنین با توجه به اینکه عقد وکالت یک عقد جایز می باشد، این امکان برای وکیل فراهم باشد که هر زمانی که از ادامه کار منصرف شد، زمینه برای فسخ قرارداد برای او فراهم باشد.
ویژگی های یک وکیل موفق چیست؟
- هر شغلی دارای یکسری معیارها و ضوابطی می باشد و کسانی که در آن حرفه مشغول به فعالیت هستند باید به آن اصول و ضوابط پایبند باشند. پایبندی هرچه بیشتر این افراد به اصول و ضوابط آن شغل موجب برجسته شدن و امتیاز برای صاحبان آن مشاغل خواهد شد. برای مثال کسی که در شغل پزشکی مشغول به فعالیت می باشد لازم است ضمن داشتن دانش و اطلاعات کافی در این زمینه، به هدف والایی در شغل خود نیز بیاندیشند که همان ارمغان سلامتی و تندرستی برای افراد می باشد، ضمن اینکه یک پزشک باید رازدار و به نوعی محرم بیماران خود نیز باشد. در رابطه با شغل وکالت و یک وکیل موفق نیز همین امر صادق است، یعنی یک وکیل موفق و امانت دار باید ضمن رازداری، مطالبی که به او گفته می شود را به عنوان امانت نزد خود نگه دارد و تمام هدفش این باشد که برای استیفای حقوق شخص مظلوم تمام تلاشش را بکار گیرد.
- از دیگر ویژگی هایی که لازم است یک وکیل موفق، دارای آن باشد این است نسبت به حق الوکاله قانع باشد و درپی این نباشد که با گرفتن حق الوکاله های سنگین، اقدام به استیفای حقوق دیگران بکند، متأسفانه در برخی مواقع شاهد رفتارهایی از سوی برخی وکلاء هستیم که علاوه برگرفتن حق الوکاله مصوب، به طرق دیگری نیز اقدام به گرفتن حق الوکاله از موکل می کنند که با این کار گذشته از اجحاف بزرگی که ممکن است در حق موکل باشد، در زمینه پرداخت مالیات نیز زمینه برای فرار مالیاتی را فراهم می کند که انجام چنین رفتارهایی از فردی که باید مطیع قانون باشد، بسیار بعید و ناروا خواهد بود.
- داشتن صداقت که نه تنها در دین اسلام؛ بلکه در سایر ادیان نیز مورد تاکید و توجه بسیار قرار گرفته است، باید در تمامی مشاغل و در تمامی زمینه های زندگی رعایت شود، مخصوصاً در این حرفه که بطور مستقیم با حق مردم در ارتباط می باشد. بنابراین زمانی که یک وکیل موفق به هر شکلی احساس کند که حق با موکلش نبوده یا موکلش در موضوع مطروحه، ذیحق نیست، لازم است صادقانه این موضوع را به او گوشزد کند و به او بگوید که در آن قضیه ذیحق نیست و اگر قبول نکرد باید سعی کند با دادن مشاوره مناسب با زبان ساده، به طوری که موکلش بتواند متوجه شود، او را قانع کند، نه اینکه او را با دلایل واهی سرگرم کند تا به هر طریقی بتواند از او حق الوکاله بگیرد؛ ولی متأسفانه در برخی مواقع شاهد افرادی هستیم که با علم به اینکه موکلش ذیحق نیست، اقدام به پذیرفتن وکالت و دفاع از شخصی می کنند که هیچ حقی در آن زمینه ندارد.
- نکته دیگری که مربوط به همین بحث صداقت وکیل می باشد این است که اگر وکیلی به هر دلیلی در موضوعی دارای تخصص و اطلاعات کافی نیست، بهتر است صادقانه موضوع را به موکلش بگوید و با راهنمایی کردن او به سوی وکلایی که در آن زمینه دارای تخصص کافی هستند، زمینه لازم برای استیفای حق موکل، فراهم کند؛ نه اینکه به هر طریقی تلاش کند تا پرونده را از آنِ خود کند، چه بسا که در طول دادرسی، از ادامه مسیر بازبماند و نتواند پرونده را به نتیجه مطلوب برساند و با این کار موجبات خسارت موکلش که ذیحق هم بوده را فراهم آورد.