سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مراحل مختلف المپیاد کامپیوتر چیست؟

بخشی از اهداف المپیاد کامپیوتر گسترش علوم کامپیوتر در سطح دانش‌آموزان و معلمان مقطع دبیرستان است. علوم کامپیوتر (یا علوم رایانه) رویکرد علمی و عملی به محاسبات (یا به اصلاح محدودتر شمارش) و کاربردهای آن است. یک دانشمند علوم کامپیوتر در نظری محاسبات و طراحی سامانه‌های محاسباتی تخصص دارد.
با توجه به اهداف و تعریف بالا، مراحل المپیاد کامپیوتر به نحوی طراحی شده است که در ابتدا بیش از هر چیز بر روش‌های ساده و پر استفاده‌ی شمارش تاکید دارد. پس از آن دانش دانش ریاضیات از جمله جبر و احتمال و ریاضیات گسسته مبنای دانش اولیه‌ی مورد انتظار برای موفقیت در مراحل المپیاد را تشکیل می‌دهند.
به این ترتیب، دانش برنامه‌نویسی و تخصص استفاده از رایانه، تنها ابزاری برای عملی کردن راه حل‌های طرح شده در علوم کامپیوتر هستند. بنابراین در مراحل اول و دوم المپیاد کامپیوتر این دانش تا حد کمی مورد آزمون قرار می‌گیرد.یکی از رشته های پر متقاضی المپیاد علمی دانش آموزی ، المپیاد علوم کامپیوتر است که دانش آموزان پایه های تحصیلی دهم و یازدهم می توانند در این المپیاد شرکت نمایند. هدف از برگزاری المپیاد کامپیوتر گسترش علم کامپیوتر در سطح دانش‌ آموزان و معلمان مقطع دبیرستان است و مراحل المپیاد کامپیوتر به گونه ای اجرا می شود که در ابتدا بیش از هر چیز بر روش های ساده تاکید دارد و پس از آن دانش ریاضی از جمله جبر ، احتمال ، ریاضیات گسسته و … در آزمون مراحل دوم و سوم مطرح می شوند. دانش آموزانی که علاقه مند به شرکت در المپیاد کامپیوتر هستند ، می توانند با دانلود نمونه سوالات المپیاد کامپیوتر دانش آموزی سال های قبل ، با نحوه طراحی سوالات آشنا شوند و با آمادگی بیشتری در جلسه آزمون حضور یابند.

مراحل مختلف المپیاد کامپیوتر چیست؟

مرحله‌ی اول: 
یک آزمون تستی چندگزینه‌ای برای انتخاب در سطح استانی برگزار می‌شود. تعداد شرکت کنندگان این آزمون حدود 10?000 نفر و تعداد قبول شدگان برای مرحله‌ی بعد بین 1000 تا 2000 نفر می‌باشد.

مرحله‌ی دوم: 
شامل یک آزمون تستی و یک آزمون تشریحی که در دو روز برگزار شده و برای انتخاب در سطح کشوری برگزار می‌شود. شرکت‌کنندگان این مرحله قبول‌شدگان مرحله‌ی اول هستند و تعداد قبول‌شدگان برای مرحله‌ی بعد حدود دو برابر ظرفیت دوره‌ی تابستانی می‌باشد.

آزمون مقدماتی برنامه‌نویسی:
شامل یک آزمون تمرینی و دو آزمون انتخابی که در آن هر نفر یک کامپیوتر برای کمک گرفتن در حل مسائل خواهد داشت. در این مرحله پاسخ نهایی هر سوال یک عدد خواهد بود که روی برگه نوشته شده و تصحیح می‌شود. قبول‌شدگان این مرحله حدود 35 نفر برای شرکت در دوره‌ی تابستانی انتخاب می‌شوند.

دوره‌ی تابستانی: 
در این دوره در کنار تدریس مطالبی از علوم کامپیوتر که در دروس دبیرستان مطرح نمی‌شوند و همچنین کلاس‌های تمرین برنامه‌نویسی و حل مساله، به طور منظم آزمون‌های تشریحی و برنامه‌نویسی برگزار می‌شود. شرکت‌کنندگان در این دوره منتخبین آزمون مقدماتی برنامه‌نویسی و همچنین دارندگان مدال نقره‌ی المپیاد کامپیوتر از سال‌های گذشته هستند که مجاز به شرکت در المپیاد باشند. در انتهای این دوره بر اساس عملکرد شرکت‌کنندگان در آزمون‌ها به 8 نفر مدال طلا و به حدود نیمی از دیگر دانش‌آموزان مدال نقره و نیم دیگر مدال برنز داده می‌شود. برحسب عملکرد دانش‌آموزان ممکن است به فرد یا افرادی هیچ مدالی داده نشده و تنها دیپلم افتخار دریافت کنند. دانش‌آموزانی که مدال طلا کسب کرده‌اند برای انتخاب تیم ملی از شرکت در کنکور سراسری معاف بوده و در این رقابت‌ها باید شرکت کنند.
دانش آموزانی که در مرحله اول المپیاد علمی دانش آموزی 1400 - 1401 پذیرفته شده و به مرحله دوم این آزمون راه پیدا کرده اند، می توانند بر اساس رشته انتخابی خود سوالات و پاسخنامه آزمون مرحله دوم را دریافت کرده و با مطالعه آن از میزان موفقیت خود در مرحله دوم المپیاد مطلع شوند.

 

 معمولا سوالات و پاسخنامه المپیاد دانش آموزی یک یا چند روز پس از برگزاری آزمون در اختیار داوطلبان قرار می گیرد و دانش آموزان می توانند با مراجعه به سامانه المپیاد دانش آموزی 1400 - 1401 این پاسخنامه ها را دریافت نمایند.

 

 به منظور دسترسی راحت دانش آموزان شرکت کننده در مرحله دوم المپیاد دانش آموزی 1400 - 1401 در این بخش جدولی از سوالات و پاسخنامه های مربوط به آزمون های مرحله دوم المپیاد علمی 1400 - 1401 را ارئه نموده ایم.

 

 توجه داشته باشید که این سوالات و پاسخنامه ها طبق روال انتشار و پس از برگزاری آزمون های مربوطه در این جدول ارائه می گردد.المپیاد کامپیوتر طی چند مرحله برگزار می شود و دانش آموزان به شرط کسب نمره حد نصاب لازم در هر مرحله ، امکان ورود به مرحله بعدی را خواهند داشت. سوالات المپیاد کامپیوتر دانش آموزی در هر مرحله متفاوت بوده ولی مبنای طراحی سوالات ، کتاب های دوره دوم متوسطه است.

 

مرحله اول 

مرحله اول المپیاد کامپیوتر یک آزمون تستی چند گزینه ای برای انتخاب در سطح استانی برگزار می شود. تعداد شرکت کنندگان مرحله اول المپیاد کامپیوتر معمولا حدود 10 هزار نفر است که حداکثر 2 هزار نفر آنها می توانند وارد رقابت استانی شوند.

مرحله دوم

در مرحله دوم المپیاد کامپیوتر یک آزمون تستی و یک آزمون تشریحی طی دو روز برگزار می شود و برگزدیدگان وارد رقابت کشوری خواهند شد. در مرحله دوم دانش آموزانی می توانند شرکت کنند که از مرحله اول نره قبولی را به دست آورند و و تعداد قبول‌ شدگان مرحله دو حدود دو برابر ظرفیت دوره تابستانی است.

آزمون مقدماتی برنامه‌ نویسی 

آزمون مقدماتی برنامه‌ نویسی شامل یک آزمون تمرینی و دو آزمون انتخابی است که در آن یک کامپیوتر برای کمک گرفتن در حل مسائل ، در اختیار دانش آموز قرار د اده می شود. پاسخ نهایی این مرحله فقط یک عدد است که روی برگه نوشته شده و تصحیح می شود. دانش آموزانی که پاسخ صحیح را بدهند ، وارد دوره تابستانی می شوند که تعداد آنها حداکثر 35 نفر خواهد بود.

دوره تابستانی

در دوره تابستانی ، مطالبی از علوم کامپیوتر تدریس می شود که در دبیرستان مطرح نمی شوند. همچنین کلاس های تمرین برنامه نویسی و حل مسئله در این دوره برگزار می شوند و آزمون های منظم تشریحی نیز به طور منظم اجرا می شوند. شرکت کنندگان دوره تابستانی المپیاد کامپیوتر ، منتتخبین آزمون مقدماتی برنامه‌ نویسی و دارندگان مدال نقره المپیاد کامپیوتر سال های گذشته تشکیل می دهند.

در پایان دوره تابستانی ، بر اساس عملکرد دانش آموزان به 8 نفر از آنها مدال طلا ، نیمی از آنها مدال نقره و نیمی دیگر مدال برنز تعلق می گیرد. همچنین ممکن است برخی از دانش آموزان به دلیل عملکرد سطح پایین ، مدال دریافت نکنند و دیپلم افتخار به آنها اهدا شود.