سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یوه انجام عمل جراحی لازک با هدایت Wave front

می خواهم چشم هایم را لیزیک کنم

اغلب ما در مورد عیوب انکساری نکاتی را شنیده یا خوانده‌ایم، اما هنوز خیلی‌ها به درستی نمی‌دانند عیب انکساری چیست؟

نمی‌دانند یک عیب است یا نوعی بیماری یا فقط یک اختلال در بینایی؛ هر کدام اینها که بsاشد، بهترین راه درمان آن کدام است؟ و سؤال‌های دیگری که گاه بی‌پاسخ باقی می‌ماند.

اجازه دهید قبل از هر چیز این موضوع را روشن کنیم که عیب انکساری تنها یک اختلال بینایی است و بیماری محسوب نمی‌شود.

 

اما سوال بعدی، عیب انکساری چیست؟

اگر یادتان مانده باشد در دبیرستان و در درس فیزیک چگونگی تشکیل تصویر اجسام در چشم را خوانده‌ایم؛ آنجا یاد گرفتیم که ما اشیاء را می‌بینیم، چون امواج نورانی از آنها به چشم ما می‌رسد.

این امواج نورانی که از اجسام به سوی ما می آیند، از لایه شفاف جلوی چشم که “قرنیه”  نام دارد عبور می‌کنند و پس از شکست، بر روی شبکیه متمرکز می‌شوند.

منظور از انکسار در اصطلاح عیوب انکساری نیز همان تغییر مسیر یا شکست نور است،  که باعث می‌شود پرتوهای نور تغییر مسیر دهند و بر روی شبکیه یک تصویر واضح ایجاد کنند.

باید بدانیم که تنها افرادی بدون عینک، بینایی کاملی دارند که ابعاد و اندازه بخش‌های مختلف  چشم‌شان با یکدیگر در تناسب کامل باشد. یعنی انحنای قرنیه آن‌ها به شکلی باشد که میزان متناسبی از شکست نور را ایجاد کند تا پرتوهای نور طول کره چشم را طی کنند و دقیقاً بر روی شبکیه متمرکز شوند. در چنین شرایطی تصویر، درست در محلی که باید تشکیل می‌شود. در غیر این صورت، می‌گوییم چشم دارای عیوب انکساری است.

https://pasokheto.ir/karaj/%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D9%84%D8%A7%D8%B2%DA%A9-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D8%AC/

عیوب انکساری هم شامل نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و پیرچشمی می‌باشد.

خوب است بدانید 25 درصد از مردم دنیا دچار درجاتی از نزدیک بینی هستند که معمولاً ارثی است. نزدیک بینی از دوران کودکی آغاز می‌شود و در دوران نوجوانی پیشرفت می‌کند.

دوربینی اما نسبت به نزدیک بینی شیوع کمتری دارد. در کودکان شایع‌تر است و ممکن است با افزایش سن از شدت آن کاسته شود اما در سنین پیری، شیوع آن دوباره افزایش می‌یابد.

معایب جراحی چشم لازک

معایب جراحی چشم لازک ، شامل موارد زیر می باشد :

زمان ریکاوری در جراحی چشم لازک در مقایسه با جراحی چشم لیزیک طولانی تر است. بسیاری از بیماران لازک ، در طول یک دوره حداقل یک الی دو هفته ای ، در حین بهبود چشم ها ، از نظر بینایی فانکشنال ، به ریکاوری کامل نمی رسند و این مشخصه با زمان بهبود تجربه شده در جراحی چشم PRK  مشابه می باشد. بیماران لیزیک ، اغلب بعد از جراحی ، دید بهتری خواهند داشت.

جراحی چشم لازک معمولاً باعث بروز درد بیشتری در مقایسه با عمل چشم لیزیک می شود ولی درد تجربه شده در آن در مقایسه با جراحی PRK ، کمتر است.

بعد از عمل ، به مدت چهار روز بعد از جراحی ، به منظور ایجاد یک لایه پشتیبان بین پلک و سطح چشم درمان شده ، از پانسمان های لنز مانند ، استفاده می شود. استفاده از این پانسمان های لنز مانند بعد از لیزیک ، مورد نیاز نمی باشد.

بیمارانی که عمل چشم لازک انجام داده اند باید در مقایسه با بیمارانی که عمل چشم لیزیک انجام داده اند ، چند هفته بیشتر ، از قطره های استروئید موضعی استفاده کنند.

آیا عمل جراحی لازک ، برای من گزینه مناسبی است؟

جراحی چشم لازک ، برای بیمارانی که دارای قرنیه بسیار نازک یا شیب دار هستند ، گزینه مناسب تری محسوب می شود. در واقع ، این ویژگی نازک یا شیب دار بودن قرنیه ، خلق یک فلپ لیزیک مناسب را برای جراح ، به یک فرایند دشوار تبدیل می کند.

با توجه به اینکه میزان آسیب دیدگی چشم در جراحی چشم لیزیک در مقایسه با جراحی چشم لازک ، بیشتر است ، بیمارانی که در فعالیت های حرفه ای یا تفریحی ( مثل بوکس ) مشغول هستند و چشمان آنها را در معرض خطر آسیب دیدگی بیشتری قرار دارد ، گزینه بهتری برای جراحی لازک محسوب می شوند.

جراحی چشم لازک یا PRK ، برای افراد مبتلا به سندروم خشکی چشم ، گزینه مناسب تری می باشد چون در اقدام به حذف فلپ عمیق تر ، اعصاب قرنیه که مسئول واکنش غیر عادی ریزش اشک یا گریه کردن می باشند ، برش داده نمی شوند.

شیوه انجام عمل جراحی لازک با هدایت Wave front:

ابتدا از یک مارکر استاندارد 8 میلی متری برای علامت گذاری روی قرنیه استفاده می شود، سپس یک مخروط با قطر 8.5 میلی متر روی قرنیه گذاشته و داخل آن را با الکل 20 درصد پر می کنیم پس از گذشت 20 ثانیه داخل آن را با یک اسپونژ خشک، خالی کرده و چشم را با محلول BSS (محلول نمکی استاندارد) شستشو می دهیم، حال پوشش سطحی قرنیه (اپیتلیوم) را با یک وسیله خیلی آرام به مانند یک پوشش برداشته و آن را به طرف بالای چشم (ساعت 12) کشیده و آنجا نگه می داریم. عمل جراحی برداشت با لیزر با دستگاه تحت هدایت Wave front انجام می شود (در بیماران با شماره بالای 6 ده درصد کمتر از شماره چشم برمی داریم)، داروی میتومیسین- سی 0.02 درصد برای افرادیکه بیشتر از 60 میکرون از ضخامت قرنیه برداشته شد به مدت 15 ثانیه استفاده می شود. چشم و فلپ برداشته شده با BSS شستشو شده و فلپ خیلی آرام به سر جای خود بازگردانده می شود. یک لنز نرم پس از آن روی چشم قرار داده می شود یک قطره بتامتازون و یک قطره آنتی بیوتیک در چشم چکانده می شود.
پس از عمل هر روز چشم ها معاینه می شود و پس از ترمیم کامل اپیتلیوم (عموما” روز سوم) لنز برداشته می شود.

 

درمان پس از عمل شامل:

  • قطره فلورومتولون (FML) یک ماه هر 6 ساعت، یک ماه هر 8 ساعت، یک ماه هر 12 ساعت و یک ماه شب موقع خواب
  • قطره اشک مصنوعی هر 6 ساعت یک ماه
  • قطره کلرامفینکل هر 6 ساعت برای یک هفته استفاده می شود.

مزایا:

  • کاهش میل به ایجاد خشکی چشم به خصوص در افراد با لایه اشکی حد مرز
  • درمان نزدیک بینی های بالاتر با قرنیه نازک تر
  • بهبود سریعتر نوروتروفیک قرنیه (بازسازی سریعتر پایانه های عصبی آسیب دیده)
  • احتمال کمتر ایجاد اکتازی قرنیه