سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نکات مثبت المپیاد ریاضی چیست؟

المپیاد ریاضی 1401 - 1402، نوعی آزمون است که هر ساله و طی سه مرحله برای دانش آموزان پایه دهم و یازدهم برگزار شده و ثبت نام آن نیز به صورت اینترنتی و در اوایل آبان ماه انجام می گیرد. با وجود این که آزمون المپیاد ریاضی 1401 - 1402 برای دو پایه مختلف انجام می گیرد اما سوالات برای هر دو پایه به صورت یکسان طراحی می شود.

منابع این سوالات کتب درسی ریاضی متوسطه دوم بوده و تسلط بر این کتاب ها شانس موفقیت دانش آموزان را در آزمون المپیاد ریاضی 1401 - 1402 افزایش می دهد. اما تنها تسلط بر کتاب های درسی کافی نبوده و داوطلبان باید با سوالات المپیاد ریاضی سال های گذشته و نوع آن ها آشنا شده و مباحث عمده این سوالات را یاد بگیرند.

در ادامه مقاله به شرح مختصری از مراحل المپیاد ریاضی 1401 - 1402 و مباحث آن پرداخته و نمونه سوالات و کلید آن را برای دانلود داوطلبان آزمون المپیاد ریاضی 1401 - 1402 ارائه می نماییم.

 

دفترچه سوالات و پاسخنامه مرحله اول المپیاد ریاضی 1401 - 1402

 مباحث کلی در نظر گرفته شده در طرح سوالات آزمون المپیاد ریاضی به 4 دسته کلی زیر تقسیم می شود:

 

1ترکیبات

 

2جبر

 

3هندسه

 

4نظریه اعداد

 

المپیاد ریاضی 1401 - 1402 در سه مرحله برای داوطلبان این آزمون برگزار می شود که با توجه به بخشنامه منتشر شده از طرف آموزش و پرورش، مرحله اول آزمون المپیاد ریاضی 1401 - 1402 همچون روال سال های گذشته در بهمن ماه برگزار می شود. زمان برگزاری آزمون المپیاد علمی مرحله اول ریاضی در 5 بهمن ماه 1401 انجام می شود و دانش آموزان می بایست قبل از برگزاری اقدام به دریافت کارت از سایت my.medu.ir نمایند.

نکات مثبت المپیاد ریاضی

- ایجاد تحول و پویایی در بخشی از دانش‌آموزان توانا و معلم‌های باانگیزه در زمین? ریاضیات

- شناسایی و تشویق دانش‌آموزان مستعد و هموار ساختن راه برای رشد آن‌ها در مسیر تحصیلی

- جذب دانش‌آموزان به ادام? تحصیل در رشت? ریاضی: حدود 45 درصد دانش‌آموزانی که از طریق المپیاد ریاضی وارد دانش‌گاه شده‌اند، رشت? ریاضی را برای تحصیل انتخاب کرده‌اند.

- افزایش ترجمه و تألیف کتب مفید ریاضی برای دانش‌آموزان دبیرستانی

- مقایس? توانایی‌های دانش‌آموزان و کیفیت آموزش و پرورش کشور با دیگر کشورها: نتایج یک کشور در المپیاد برایندی از استعداد فطری دانش‌آموزان، نظام آموزشی کشور و کیفیت دوره‌های حرفه‌ای مخصوص تیم است و نمی‌توان آن را تنها به یکی از این عوامل نسبت داد.

- تقویت اعتماد به نفس دانش‌آموزان و دیگر اقشار مردم

- انجام کار علمی-آموزشی با استاندارهای بالا برای حدود 40 نفر در هر سال

مقایسه توانایی‌های دانش‌آموزان و کیفیت آموزش و پرورش کشور با دیگر کشورها

نتایج المپیادها حکایت از آن دارد که دانش آموران ایرانی توانایی‌های لازم برای کسب مهارت‌های علمی را دارند و اردوی آمادگی تیم در آماده‌سازی دانش‌آموزان موفق بوده است. ولی نتیجه نمی‌دهد که آموزش و پرورش ما نیز در مقایسه با کشورهای دیگر دارای کیفیت قابل قبولی است.

مراحل المپیاد ریاضی در ایران

برای عضویت در تیم المپیاد ریاضی، دانش‌آموزان می‌بایست چهار مرحله را طی کنند؛

  1. آزمون چندگزینه‌ای مرحل? اول در فصل زمستان که در حدود 1500 نفر در آن برگزیده می‌شوند.
  2. آزمون مرحل? دوم در فصل بهار که مشابه المپیاد بین‌المللی با شش سؤال تشریحی در دو روز متوالی برگزار می‌شود.
  3. حدود 40 نفر برگزید? این آزمون در یک دورة دو ماه? تابستانی شرکت می‌کنند.
  4. در پایان این دوره، دوازده نفر مدال طلا می‌گیرند تا وارد مرحل? آموزشی بعدی شوند و بعد از چند آزمون شش نفر تیم انتخاب می‌شوند.
  5. فاصل? زمانی بین برگزاری آزمون مرحل? اول که معمولاً در اواسط بهمن هر سال برگزار می‌شود و اعزام تیم به مسابقات جهانی که در اواسط تیر انجام می‌شود حدود هفده ماه است. البته دانش‌آموزانی که آرزوی عضویت در تیم ملی المپیاد ریاضی را دارند قطعاً از مدت‌ها قبل از برگزاری آزمون مرحله اول کار علمی را شروع می‌کنند.همانطور که گفته شد ، المپیاد ریاضی در چند مرحله برگزار می شود که زمان برگزاری آزمون مرحله اول در زمستان و در دی ماه بوده و حدود 1500 نفر از میان 10 هزار نفر انتخاب شده و وارد مرحله دوم می شوند.

    مرحله دوم المپیاد ریاضی طی دو روز برگزار می شود که روز اول برای سوالات تستی و روز دوم برای سوالات تشریحی است. از میان حدود 1500 دانش آموزی که در آزمون مرحله اول حضور دارند ، حداکثر 40 نفر آنها انتخاب شده و برای دوره دو ماهه آموزشی تابستان معرفی می شوند.

    در پایان دوره آموزشی تابستان ، به 12 نفر مدال طلا اهدا می شود و می توانند وارد مراحل بالاتر شوند. همچنین نیمی از شرکت کنندگان مدال نقره و نیمی دیگر مدال برنز دریافت می کنند. مسئول برگزاری المپیاد های علمی دانش آموزی ، باشگاه دانش پژوهان جوان است و مدال آوران طلا ، نقره و برنز کشوری المپیاد ها ، عضو باشگاه دانش پژوهان جوان می شوند.