سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شرایط تحصیل همزمان دانشجویان ممتاز در دو رشته چگونه است؟

بعضی از دانشجویان ممتاز، استعداد درخشان یا دانشجویان دانشگاه های آزاد و پیام نور با توجه به شرایط خاص خود گاها به فکر تحصیل هم زمان در رشته دوم می باشند. معمولا سوالات زیادی ذهن آن ها را به خود مشغول ساخته که ممکن است با جستجوی زیاد هم موفق به کسب پاسخ دقیق آن نباشند. هر ساله تعدادی از داوطلبان که دارای شرایط خاصی می باشند با توجه به شرایط خود تصمیم به ادامه تحصیل در دو رشته می گیرند اما نمی دانند به چه صورت و از چه طریقی این موضوع امکان پذیر است.

شاید کسب اطلاعات درست و دقیق در خصوص چگونگی تحصیل همزمان در دو رشته بخشی از موفقیت داوطلب در مسیر تحصیلی و کسب موفقیت برای دانشجو  را تضمین کند، اما آن چه این مسیر را به پایانی خوش برای علاقمندان تبدیل می کند بررسی شرایط خود با توجه به قوانین مختلف برای تحصیل مجدد است. به همین دلیل در ادامه این مقاله شرایط تحصیل همزمان در دو رشته ارائه شده است.

 

شرایط تحصیل همزمان دانشجویان ممتاز در دو رشته

 خیلی از دانشجویان ممتاز بنا به شرایط خود قصد تحصیل در رشته دوم را دارند و سوالات زیادی ذهن آن ها را به خود مشغول ساخته که رسیدن به پاسخ آن ها می تواند موجب تسریع در فرآیند تحصیل در رشته دوم شود.

 

دانشجویان ممتازی که متقاضی تحصیل در رشته دوم هستند، می بایست شرایط و ضوابط در نظر گرفته شده توسط وزارت علوم را داشته باشند. در این بخش بر اساس آئین نامه  تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی، ملاک هایی که برای موافقت با تحصیل هم زمان در دو رشته مورد نیاز بوده ارائه و به سوالات دانشجویان پاسخ داده شده است.

https://pasokhbama.com/%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84-%D9%87%D9%85%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D9%88-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF-%D9%88-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA%DB%8C/

 

یکی از سوالاتی که ذهن دانشجویان ممتاز را به خود مشغول ساخته این است که آیا در تعریفی که این نامه از دانشجو ممتاز دارد مشمول هست یا خیر؟ اگر هست چه زمانی می تواند برای تحصیل در رشته دوم اقدام کند؟ برای پاسخ به ایین سوال باید بگوویم دانشجویانی که در یکی از سه دسته زیر جای می گیرند حق تحصیل هم زمان دو رشته در دانشگاه را دارند.دانشجویان بسیاری هستند که هم اکنون در دانشگاه دولتی یا دانشگاه آزاد مشغول به تحصیل می باشند اما متقاضی تحصیل در رشته دوم نیز هستند. با توجه به اینکه محدودیت هایی برای تحصیل همزمان وجود دارد ، دانشجویان تحت شرایطی خاصی می توانند اقدام کنند و طبق ضوابط وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، امکان تحصیل همزمان با رشته های پزشکی نیز وجود ندارد.

برخی از مهم ترین شرایط تحصیل همزمان دو دانشگاه آزاد و دولتی به شرح زیر هستند :

  • دانشجویان فقط در مقطع کارشناسی مجاز به تحصیل همزمان هستند.
  • امکان تحصیل همزمان در دو رشته دانشگاه آزاد برای دانشجویان این دانشگاه وجود دارد.
  • دانشجویان دانشگاه آزاد برای تحصیل همزمان در دانشگاه دولتی می توانند دانشگاه پیام نور را انتخاب کنند.
  • دانشجویانی که در دو رشته تحصیل همزمان دارند ، در هر ترم مجاز به انتخاب حداکثر 30 واحد درسی هستند.
  • دانشجویانی که در دو رشته تحصیل همزمان دارند باید انتخاب واحد را به گونه ای انجام دهند که تداخل ساعت برگزاری کلاس و تداخل زمان برگزاری امتحان وجود نداشته باشد.
  • دانشجویان متقاضی تحصیل همزمان فقط می توانند در مقطع تحصیلی کارشناسی یا مقطع پایین تر درخواست کنند.تحصیل همزمان در دو رشته، طبق مصوبه وزارت علوم تحقیقات و فناوری، حتی در دو دانشگاه مجزا، امکان پذیر است. اما شرایط انتخاب رشته دوم، برای دانشجویان ممتاز، دانشجویان دانشگاه آزاد و دانشجویان دانشگاه های سراسری به خصوص دانشگاه پیام نور با یکدیگر متفاوت می‌باشد.

    داوطلبانی که قصد تحصیل در دو رشته دانشگاهی را دارند، ابتدا باید تمامی موارد را بررسی کنند. در صورتی که واجد شرایط انتخاب رشته دوم نیز بودند، نسبت به تحصیل در دو رشته اقدام کنند. در ادامه این مقاله شرایط تحصیل همزمان در دو رشته را به تفکیک برای دانشجویان ممتاز، دانشجویان دانشگاه آزاد و دانشجویان دانشگاه پیام نور بررسی کرده ایم.

    شرایط تحصیل همزمان دو رشته | دانشجویان ممتاز

    pasokhbama.com میگوید: یک گروه از افرادی که امکان تحصیل دو رشته در دانشگاه را دارند، دانشجویان ممتاز هستند. دانشجویان ممتاز طبق تشخیص دانشگاه، در صورتی که دارای شرایطی باشند می‌توانند همزمان در دو رشته تحصیل کنند. شرایط تحصیل همزمان دو رشته در دانشگاه برای دانشجویان ممتاز به شرح زیر است:

    • امکان تحصیل همزمان در دو رشته فقط در مقطع کارشناسی امکان پذیر است.
    • در صورتی که داوطلب، در رشته دوم دانشجو دانشگاه روزانه باشد، نیازی به پرداخت شهریه نیست اما در صورتی که دانشجوی دانشگاه پیام نور و یا موسسات غیرانتفاعی باشد، ملزم به پرداخت شهریه است.
    • در صورتی که دانشجو برای تحصیل در رشته دوم، پذیرش شود، می‌تواند حداکثر 30 واحد از مجموع واحدهای هر دو رشته را انتخاب کند.

      دانشجوی ممتاز به چه دانشجویی گفته می شود؟

      • دانشجویی که سازمان سنجش او را جزو برگزیدگان‌ کنکور سراسری معرفی کند.
      • دانشجویی که وزارت آموزش و پرورش او را از برگزیدگان‌ المپیادهای‌ علمی‌ دانش‌ آموزش‌ معرفی کند.
      • دانشجویی که سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران او را جزو برگزیدگان‌ جشنواره‌ خوارزمی معرفی کند.

      تمامی دانشجویان که در یکی از گروه های بالا قرار داشته باشند، از دانشجویان ممتاز هستند و برای تحصیل در رشته دوم باید پس از گذراندن‌ حداقل‌ دو ترم با میانگین کل حداقل 17، درخواست‌ خود را که به تایید استاد مشاور رسیده‌ است‌ به‌ معاونت‌ آموزشی‌ دانشگاه‌ محل‌ تحصیل‌ خود اعلام کنند.

      شرایط تحصیل همزمان دو رشته در دانشگاه | دانشگاه های سراسری

      امکان تحصیل همزمان در دو رشته در دانشگاه‌های سراسری برای داوطلب وجود دارد در صورتی که شرایط زیر داشته باشند.

      • ثبت نام در رشته دوم، برای تحصیل همزمان در دو رشته از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی اینترنتی “sanjesh.org” انجام می‌شود.
      • در صورتی که فردی، دانشجو یکی از دانشگاه‌های سراسری باشد و قصد تحصیل همزمان در رشته دیگری را نیز داشته باشد، فقط مجاز به انتخاب رشته دوم از دانشگاه پیام نور می‌باشد.
      • دانشجویان تنها مجاز به انتخاب یک رشته از دانشگاه‌های پیام نور می‌باشند.