بیماریهای پوستی چیست؟
انواع بیماریهای پوستی (Skin Diseases) چیستند؟ چگونه میتوان آنها را تشخیص داده و درمان کرد؟ علائم امراض پوستی اغلب گیجکننده هستند؛ در حالی که برخی از این نشانهها کاملاً بیضرر هستند (با این وجود احساس آزاردهندهای دارند)، برخی دیگر میتوانند نشانهای از نگرانیهای جدی پزشکی باشند.
به هر روی، برخی از شرایط پوستی میتوانند یک علامت هشداردهنده به افراد باشند. حتی بیماری پوستی با تأثیرات جزئی، ممکن است در صورت عدم توجه به موقع باعث زخم دائمی و مشکلات متعدد شوند. با این حال، ما در این مقاله درباره شایعترین بیماریهای پوستی صحبت میکنیم؛ با رسا همراه باشید.
بیماریهای پوستی با تصاویر و راه های درمان
بهترین دکتر پوست اصفهان آلرژیها، مواد تحریک کننده، شرایط ژنتیکی و مشکلات سیستم ایمنی بدن میتوانند باعث ایجاد انواع و اقسام بیماریهای پوستی به شرح زیر شوند:آکنه نوعی بیماری پوستی است باعث بروز جوشهای سرسفید، سرسیاه، قرمز (پاپول)، چرکی (پوسچول)، ندولار و کیستیک در نقاط مختلف بدن میشود. آکنه بیشتر در بین نوجوانان دیده میشود؛ اگرچه ممکن است به دلایلی در سنین دیگر نیز بروز کند.
اصولا تولید بیش از حد چربی پوست به خصوص در دوران بلوغ و قاعدگی و مسدود شدن فولیکوهای مو توسط این چربی، سلولهای مرده و باکتریهای موجود در زیر پوست (به خصوص پروپیونی باکتریوم آکنس)؛ باعث ایجاد آن میشود.
معمولا جوشها در صورت، پیشانی، قفسه سینه، پشت و شانهها ظاهر میشوند، زیرا این نواحی بیشترین غدد چربی را دارند. تحقیقات نشان میدهند که عواملی مثل تغییرات هورمونی (افزایش هورمون آندروژن در دوران بلوغ)، مصرف داروهای خاص مثل کورتیکواستروئیدها، خوردن غذاهای غنی از کربوهیدرات مثل چیپس و داشتن استرس میتواند باعث بروز و بدتر شدن جوشها شوند؛ پس با کنترل آنها میتوان از بروز آکنه پیشگیری کرد. برای درمان آکنه معمولا از داروهای خوراکی و موضعی استفاده میشود که توصیه میکنیم قبل از هرگونه خوددرمانی با پزشک متخصص در این زمینه صحبت کنید. می توانید با پزشک متخصص پوست و مو صحبت کنید .
پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری پوستی است که باعث ایجاد لکههای قرمز، پوستهپوسته شدن و خارش، معمولاً روی زانوها، آرنجها، بالا تنه و پوست سر میشود.
از نظر متخصصان، علت این بیماری بروز یک اختلال در سیستم ایمنی بدن است که باعث میشود پوست با سرعت بیشتری نسبت به روند طبیعی دوباره تولید شود. البته ژنتیک و عوامل محیطی هم بیتاثیر نیستند. متاسفانه این بیماری شایع، هیچ درمانی قطعی ندارد و داروهای موضعی، خوراکی و در کنار آن نوردرمانی فقط به تسکین شرایط کمک میکنند.هر روش درمان تیرگی پوست را می توان برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار داد. کرم ها و ژل ها اغلب برای ایجاد یک اثر سفیدکنندگی کلی استفاده می شوند، در حالی که درمان با لیزر یا جراحی سرمایشی معمولاً جهت کاهش لکه های تیره کاربرد دارد. در این بخش به راه های درمان تیرگی پوست پرداخته ایم.
زمان مراجعه به بهترین دکتر پوست
در موارد زیر بهتر است به متخصص پوست مراجعه نمایید:
- احساس سوزش یا خارش شدید در پوست صورت و نواحی دیگر بدن که چند روز به طول بیانجامد
- ایجاد لکه های پوستی به شکل آزار دهنده
- ایجاد خال های گوشتی یا غیر گوشتی بر روی صورت بخوصص زمانیکه این خال ها تغییر حالت دارند
- ریزش موی ناگهانی و شدید بصورت غیر عادی
- خشکی پوست سر یا شوره دار شدن آن بیش از یک دوره حمام
- خشکی و پوسته پوسته شدن پوست سر یا بدن
و مواردی از این قبیل که حالتی غیر عادی در پوست صورت و یا اندامتان و موهای سر و ناخنهایتان مشاهده میکنید ، دقیقا زمانی است که باید از تجربه بهترین متخصص پوست مدد بگیرید.
در ادامه به مواردی که معمولا مراجعین برای آنها بدنبال متخصص پوست یا فوق تخصص پوست در در اصفهان میگردند اشاره میکنیم
علل ایجاد لک های پوستی از نظر متخصصین پوست
- رادیوتراپی
- آفتاب سوختگی
- سوختگی
- اگزما
- ملاسما
- ژنتیک
- افزایش سن و تغییرات هورمونی
درمان لک های پوستی توسط بهترین متخصصین پوست
لیزر درمانی
در این روش از دستگاه های لیزر پیشرفته درمانی استفاده شده و در طول موج های خاصی اقدام به پرتو تابی به پوست مینمایند که در بسیار موارد در کم رنگ شدن یا برطرف کردن لک ها موثر است.
کرم های پوستی
کرم پوستی هیدروکینون یا رتینول (ویتامین A) در بعضی موارد بسته به تشخیص پزشک میتوانند به کاهش یا م رنگ شدن لک های پوستی کمک کنند.