همه چیز درباره عملکرد لیزر بر موهای زائد

همه ما انسان ها به آراستگی و رعایت نظافت شخصی بسیار اهمیت می دهیم. برداشتن  لیزر موهای زائد، یکی از مواردی است که خانم ها و آقایان برای حفظ نظافت شخصی، داشتن ظاهری آراسته تر و پوستی صاف و بی مو، آن را انجام می دهند. روش های بسیاری برای برداشتن موهای زائد وجود دارند که موقتی هستند و پس از مدتی موهای زائد مجددا رشد می کنند. روش هایی مانند ژیلت، موم، موبر و اپیلیدی، از روش هایی هستند که معمولا برای برداشتن موهای زائد از آن ها استفاده می شوند.

ولی همه این موارد ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی همچون حساسیت های پوستی، جوش، موهای زیرپوستی و … می شود. علاوه بر مشکلات پوستی متعدد، این روش ها همگی زمانبر هستند و هزینه هایی دارند که به صرفه نیستند. لیزر موهای زائد، روشی دائمی برای کاهش و رفع موهای زائد بدن است که پس از تکمیل دوره درمان شما را از شر موهای زائد خلاص می کند و در پایان دوره پوستی صاف و بی مو خواهید داشت. لیزر موهای زائد یکی از روش های محبوب برای حذف موهای زائد است و بدلیل اینکه از روش غیر تهاجمی برای رفع موهای زائد استفاده می کند، باعث بوجود آمدن عفونت در پوست نمی شود.صادقانه بگوییم، در حالی که همه ما پوست صاف و بدون مو را می خواهیم، هیچ کس از سپری کردن وقت خود برای اپیلاسیون، اصلاح و  وکس موها لذت نمی برد. وقت آن رسیده است که بتوانیم برای انجام کاری لذت بخش تر برای خلاصی از موهای زائد بدن خود هزینه کنیم. پس گزینه مناسب برای خلاصی از موهای ناخواسته بدن چیست؟ لیک روش ایمن و مؤثر که باعث رفع دائمی مو می گردد.

آیا می دانید LASER مخفف “تقویت نور توسط تحریک کردن انتشار تابش” می باشد؟

لیزر یک وسیله الکترونیکی است که با تقویت فوتون ها با انرژی بیشتر در اثر برخورد با فوتون های دیگر، پرتوی شدید از نور تک رنگ برای معتبرترین مرکز لیزر در  اصفهان  را ایجاد می کند. پرتوهای لیزر می توانند مسافت های گسترده و بدون پراکندگی را طی کنند و انرژی زیادی را به همراه داشته باشند.

بنظر می رسد این تعریف برای عملکرد لیزر موهای زائد کمی پیچیده شد!

خوب، در اصل لیزر پرتویی از نور بسیار قوی و بسیار متمرکز تشکیل شده است. لیزرها در طیف گسترده ای از برنامه ها، از صنعت و ارتباطات گرفته تا نقشه برداری استفاده می شوند. لیزر موهای زائد برای لیزرهای مخصوص پزشکی طراحی شده اند که استفاده از آن در پوست انسان بی خطر است.

شناخت سه مرحله رشد مو برای درک بهتر عملکرد لیزر مو

برای درک نحوه عملکرد لیزر موهای زائد، لازم است مراحل مختلف رشد مو را درک کنید. مو 3 مرحله مختلف رشد دارد و همه موها به طور هم زمان رشد نمی کنند. به همین دلیل ممکن است بعضی مواقع که یک هفته موم می کنید مو دوباره شروع به رشد می کند. معمولاً این موهای تازه رشد کرده مویی نیست که یک هفته قبل از آن از بدن خود حذف کرده اید، بلکه موهایی از فولیکول دیگر هستند که در مرحله دیگری از رشد قرار داشته اند.

سه مرحله مختلف رشد مو عبارتند از:

آناژن – مرحله رشد فعال. در این مرحله، کف فولیکول مو (لامپ)  به درم وصل شده و خون آن از طریق پاپیلای پوستی تامین می گردد.

کاتاژن – مرحله انتقال. فولیکول مو شروع به مردن می کند و وارد فاز کاتاژن می شود.

تلوژن – مرحله استراحت. در این مرحله آناژن مو غیرفعال است و موهای وصل شده به راحتی از بین می روند.

عملکرد لیزر موها چگونه است؟

بطور خلاصه و ساده، لیزر موهای زائد با تبدیل نور پرتوی لیزر به گرما کار می کند. نور به رنگدانه (ملانین) در مو جذب می شود. رنگدانه تیره نور را جذب می کند و آن را به گرما تبدیل می کند. سپس گرما بر روی فولیکول های مو تأثیر می گذارد تا از رشد مو جلوگیری کند.

برای از بین بردن فولیکول مو، لامپ فولیکول مو که در آن خون موها با رشد اکسیژن فراهم می گردد، باید نابود شود و همچنین حذف سلولهای بنیادی که مسئول بازسازی موها هستند نیز باید نابود گردد. برای اینکه بتوانید این کار را انجام دهید به دمای حدود 70 درجه نیازمند می باشید. عملکرد لیزر موهای زائد یک امر بسیار ساده و قابل درک می باشد.

موهای تیره تر و ضخیم تر، رنگدانه بیشتری را در خود نگه می دارند و باعث جذب نور بیشتری می شوند. به همین دلیل مهم است که موهای خود را قبل از لیزر کردن، موم نکنید و یا آن ها را پاکسازی نکنید، زیرا اگر مو در پوست وجود نداشته باشد، راهی برای درمان لیزر با آن وجود ندارد.

برای یادآوری، آنچه اتفاق می افتد این است که نور ساطع می شود، سپس توسط رنگدانه در مو جذب می شود، از طریق موها عبور می کند و به گرما تبدیل می شود و ریشه را از بین می برد. آن مو از بین می رود و رشد نمی کند! این تعریف بسیار ساده و مؤثر می باشد.

 

آیا  بازده لیزر موهای زائد برای حذف موهای زائد بدن دائمی است؟

3 عامل اصلی وجود دارد که می تواند بر دائمی و غیر دائمی بودن لیزر موهاز زائد، تأثیر بگذارد.

فقط موهای مرحله رشد (موهایی که در مرحله آناژن هستند) با موفقیت قابل رفع هستند، اما همه موها در همان زمان رشد نمی کنند. به عنوان مثال، در هر زمان مشخصی روی بدن ما، فقط حدود 20-40? مو در حال رشد است (در مرحله آناژن) بقیه یا در مرحله انتقال یا استراحت هستند. به همین دلیل برای رسیدن به موهای مختلف هنگام ورود به مرحله رشد، یک دوره درمانی لازم است. درمان ها هر 8 هفته برای بدن و 4 هفته برای صورت است.

مزایای لیزر موهای زائد

  • مهم ترین فایده استفاده از این روش ، غیر تهاجمی بودن آن است. همانطور که میدانید روش لیزر هیچ نیازی به برش پوست ندارد.
  • یکی دیگر از فواید مهم لیزر ، خلاص شدن از موهای زائد صورت به مدت طولانی می باشد. چرا که در این روش درمان مدت زیادی طول می کشد تا موهای زائد رشد کنند.
  • درد کمتری نسبت به بقیه روش ها مانند وکس ، اصلاح با نخ ، موچین در ناحیه لیزر احساس می شود.
  • رشد دوباره موها بسیار نازک و ضعیف می باشد.
  • عوارض لیزر صورت بسیار کم است و تورم و قرمزی ناشی از درمان دائمی نمی باشد.
  • پس لیزر نیازی به بستری نیست و هر فردی پس از لیزر می تواند به کارهای روزانه خود رسیدگی کند.
  • این روش اثرگذاری مفیدی دارد و هرگز به پوست آسیب نمی رساند.
  • پس از لیزر نیازی به مصرف دارو ندارید.
  • پس از هر جلسه لیزر شما شاهد ریزش موهای خود هستید.

 

ضررهای لیزر موهای زائد

در واقع می توان گفت این روش ضرر خاصی ندارد. تنها می توان به اثرات جانبی بعد از جلسات لیزر اشاره کرد.اثرات جانبی لیزر قرمزی ، تورم ، خارش ، کبودی و درد ناحیه درمان است.البته یک اتفاق کاملا طبیعی است که جای هیچ نگرانی ندارد و بعد از مدتی رفع خواهد شد.

عوارض ناخواسته لیزر شامل تغییر رنگدانه های و سوختن پوست که بر اثر انتخاب و تنظیمات نادرست دستگاه لیزر اتفاق می افتد.عوارض دیگر این روش شامل تاول ، احتمال لک ، عفونت ، جواب نگرفتن ، فولیکولیت و آکنه می باشد.احتمال این عوارض بسیار پایین است.

در صورت مشاهده هر یک از عوارض نام برده شده به پزشک خود مراجعه کنید.می توان برای تسکین درد و ناراحتی ناحیه لیزر شده از مسکن استفاده کنید.

برای کاهش عوارض چه می توان کرد

میزان دردی که طول درمان حس می شود را می توان با استفاده بی حسی های موضعی بر طرف کرد. و بر کاهش قرمزی و کبودی ، بلافاصله بعد از لیزر از کمپرس یخ استفاده کنید. این کار را می توانید برای دو الی سه روز بر روی ناحیه درمان تکرار کنید.

لیزر موهای زائد برای چه کسانی مضر است

  • افرادی که مجبور به مصرف داروهایی مانند هورمون ها ، کورتون ها ، مینوکسیدیل هستند ، انجام لیزر موهای زائد نتیجه خوبی برای آنها ندارد.
  • اختلالات هورمونی موجب بهم ریختگی دوره قاعدگی ، ریزش موهای سر ، جوش های زیاد صورت می شود. انجام لیزر برای این گونه افراد مشکلات و عوارض ناگواری به همراه دارد.
  • در صورتی که روی بدن بیمار عفونت هایی مانند جوش های چرکی وجود داشته باشد ، بایستی درمان لیزر به عقب بیاندازند.
  • کسانی این دارو را برای رفع جوش های مقاوم خود مصرف می کنند ، نمی توانند لیزر انجام دهند. چرا که لیزر باعث به وجود آمدن عوارضی مانند سوختگی ، به وجود آمدن لک های پوستی و اسکار می شود. این گونه افراد برای درمان لیزر باید حداقل 6 ماه صبر کنند
  • بیماری لوپوس موجب می شود که پوست افراد به نور حساس شوند. اگر افرادی که دارای بیماری پوستی هستند لیزر انجام دهند ، نور لیزر باعث به وجود آمدن حساسیت های پوستی برای آنها می شود.

 

آمادگی های قبل از لیزر

  • حدود یک ماه قبل انجام لیزر برای حذف موهای ناحیه مورد نظر از روش هایی مانند اپیلاسیون که موها از ریشه کنده می شوند استفاده نکنید.
  • هرگز قبل از لیزر حمام آفتاب یا سولاریوم نروید
  • برای اصلاح موهای زائد از تیغ استفاده کنید.
  • روز قبل حتما ناحیه مورد نظر را شیو کنید.