هر آنچه که باید درباره شبکه آموزشی دانش آموزی بدانیم

این روزها شاهد شرایط متفاوتی هستیم که به علت شیوع ویروس کرونا در کشور حاکم می باشد و تمامی فعالیت ها و چرخه های اقتصادی، آموزشی و… کشور را با مشکلات جدی رو به رو نموده است. اما سیستم آموزشی کشور، برای فعالیت های آموزشی مدارس و دانشگاه ها راه حل های مختلفی را در نظر گرفته است تا بتواند آسیب های ناشی از تعطیلی مدارس و تعطیلی دانشگاه ها را به حداقل رساند.

در پی استقبال دانش آموزان و والدین آن ها از پخش کلاس دانش آموزان در تلویزیون، وزارت آموزش و پرورش تصمیم گرفت دامنه آموزش از راه دور مدارس را گسترش دهد. از همین رو سامانه ای با عنوان “شاد” را به منظور برگزاری کلاس های مجازی ایجاد کرده است.

 

امکان وورد به نسخه تحت وب شاد و همچنین دانلود این برنامه از طریق سامانه شاد آموزش و پرورش به آدرس shad.ir امکان پذیر می باشد

سامانه شاد چیست؟

عنوان شاد، برگرفته از عبارت “شبکه آموزشی دانش آموزی” می باشد. پس می توان دریافت که سامانه ای تخصصی برای دانش آموزان و فعالیت های مربوط به آن ها به شمار می آید.

سامانه آموزش الکترونیکی از سال ها پیش در دانشگاه ها وجود داشت اما در مدارس چنین امکانی فراهم نبود. از همین رو آموزش دروس پایه های مختلف، ابتدا از طریق رسانه ملی صورت گرفت. این شیوه آموزش از راه دور، بسیار مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار گرفت و موجب شد که مسئولین به فکر یک سامانه آموزش مجازی پیشرفته بیافتند. و باید شماره پشتیبانی شاد را بدانید.

سامانه شاد، همان بستری است که برای آموزش مجازی دانش آموزان در نظر گرفته شده است. در این سامانه آموزش به صورت آنلاین انجام می شود و دانش آموزان موظف هستند در ساعات مقرر، در کلاس های مجازی شرکت کنند. چنان چه امکان حضور در کلاس های آنلاین برای دانش آموز وجود نداشته باشد، می تواند از فایل های ذخیره شده آن ها استفاده نماید اما باید این موضوع را با معلم و مدیر مدرسه خود مطرح کند.

ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که اگر دانش آموز در کلاسی شرکت نکند، مسئولین مدرسه چگونه متوجه می شوند؟ ورود و خروج دانش آموزان در این شبکه آموزشی ثبت می گردد، یعنی حضور و غیاب آن ها کاملا تحت کنترل قرار دارد. هم چنین اگر دانش آموزی بدون هماهنگی، کلاس درس خود را ترک کند، برای او غیبت در نظر گرفته می شود.

راهنمای ورود به شبکه آموزشی دانش آموزی شاد

پیش از این که معلمان و دانش آموزان وارد سامانه شاد شوند و فرآیند ثبت نام خود را انجام دهند، مدیر مدرسه باید از طریق سامانه سناد اطلاعات مربوط به آن ها را ثبت و در صورت وجود، بررسی و تایید نماید. به طور کلی فرآیند ورود به سامانه شاد از سوی مدیر مدرسه، معلم ها و دانش آموزان انجام می شود که در ادامه نحوه ورود به این سامانه به صورت کامل توضیح داده شده است.

  • ابتدا به سامانه شاد آموزش و پرورش به آدرس shad.ir مراجعه نموده و روی گزینه “ورود به نسخه وب” کلیک نمایید. همچنین می توانید مستقیما با ورود به برنامه شاد تحت وب به آدرس web.shad.ir به مرحله بعد هدایت شوید.سامانه شاد سامانه ای است که توسط وزارت آموزش و پرورش برای ساماندهی کلاس های مجازی و از راه دور دانش اموزان کشور طراحی و اجرا شده است. همان طور که می دانید، در اواخر سال 1398 بود که سر و کله ویروس کرونا در کشور ما هم پیدا شد. به همین دلیل، مدارس و دانشگاه ها تعطیل شدند تا از گسترش این ویروس جلوگیری به عمل آید. از آن جایی که بسیاری از دانشگاه های کشور دوره های مجازی را هم در دستور کار خود دارند، بسترهای لازم برای آموزش مجازی در دانشگاه ها فراهم بود. اما قضیه در مدارس کمی متفاوت بود و به دلیل عدم وجود این زیرساخت ها، آموزش از شبکه های تلویزیونی ادامه یافت. اما وزارت آموزش و پرورش برای رسیدگی هر چه سریع تر به این موضوع، اقدام به راه اندازی سایت شاد به نشانی shad.ir کرد. با استفاده از این سامانه دانش آموزان می توانند به صورت مرتب و منسجم تر درس را به صورت مجازی فرا بگیرند.

    با برپا شدن سامانه شاد، آموزش از راه دور برای دانش اموزان کشور وارد مرحله جدیدی شده و تقریبا به یک هماهنگ مناسب رسیده است. تمام معلمان و دانش آموزان مدارس مختلف باید با ورود به سایت اصلی برنامه شاد آموزش پرورش و انجام فرآیند احراز هویت خود در این سامانه، امکان فعالیت در این سایت را برای خود فراهم کنند. این سامانه به معلمان و دانش آموزان این امکان را می دهد که بتوانند گروه های کلاسی تشکیل داده و به بحث و گفت و گو بپردازند. علاوه بر این که امکان تدریس آنلاین و پاسخ و پرسش معلم و دانش آموز هم در سایت شاد امکان پذیر است. با توجه به این که اکنون در سال دوم شیوع کرونا قرار داریم و هنوز هم شرایط بحرانی است، استفاده از این سایت بسیار اهمیت داشته و دانش آموزان باید نحوه ورود به سایت شاد و استفاده از این سامانه را فرا بگیرند. در ادامه به نکات مهم در مورد تدریس مجازی معلمان به دانش آموزان در شبکه اجتماعی شاد و نحوه استفاده از این سایت به آدرس shad.ir خواهیم پرداخت.



    ورود به سایت شاد shad.ir

     

    جهت ورود به سایت شاد باید ابتدا نسبت به دانلود اپلیکیشن این شبکه اجتماعی شاد دانش آموزان و نصب آن بر روی گوشی موبایل اقدام نمود. البته این امکان هم وجود دارد که با سرچ کردن آدرس ورود به نسخه تحت وب در مرورگر خود، از این طریق به سامانه شاد وارد شده و دیگر نیاز به دانلود و نصب اپلیکیشن نباشد. اما این روش بیش تر برای موارد خاص مناسب است و از آن جایی که دانش آموزان در طول سال با این برنامه سر و کار دارند، بهتر است حتما نسبت به دانلود و نصب این برنامه برای روی موبایل اقدام نمایند. در هر حال ما در این مطلب هر دو روش را ارائه خواهیم کرد. در ادامه و قبل از توضیح روش های ورود به سایت شاد ، لینک دانلود اپلیکیشن شاد را برای شما قرار خواهیم داد تا در این مورد با مشکلی مواجه نشوید. شما با استفاده از این لینک ها خواهید توانست نسبت به ورود به سامانه شاد معلمان و سایر نسخه ها اقدام نمایید. 

    علاوه بر این برای راحتی کاربران لینک دانلود اپلیکیشن شاد نسخه apk یا نسخه موبایل اندروید 4 و بالاتر را نیز برای دانلود قرار داده ایم:

    حال که نحوه دانلود و استفاده از سایت شاد به نشانی shad.ir را برای شما بیان کردیم، می خواهیم به نحوه ورود به این سامانه بپردازیم. جهت این امر می توان نسبت به استفاده از اپلیکیشن موجود بر روی گوشی موبایل یا ورود به سایت اصلی برنامه شاد آموزش پرورش اقدام نمود. روش ورود به هر دو مورد تقریبا مشابه است و اکنون نحوه ورود به شاد از طریق سایت web.shad.ir  و در ادامه  ورود به سایت شاد از طریق اپلیکیشن را توضیح می دهیم. به گزارش ایرناپلاس،در سال تحصیلی جدید که همچنان بر آموزش مجازی متکی است دانش‌آموزان با اینترنت، گوشی هوشمند و سامانه شاد که برای آموزش همگانی در نظر گرفته شده است، مشکل دارند چنانکه در برخی مناطق، اینترنت سرعت مناسبی ندارد از سویی جمعی از خانواده‌ها نتوانسته اند امکاناتی مانند گوشی هوشمند را برای دانش‌آموز مهیا کنند.

    حال آنکه بر اساس اصل 30 قانون اساسی دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم کند و امکانات تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.

    در بخش نخست  این گزارش به مسائل و چالش‌هایی که معلمان در این حوزه دارند از دیدگاه یک معلم و کارشناس پرداختیم و اینک در بخش دوم و پایانی با مدیر کارگروه شبکه دانش‌آموزی (شاد) درباره دلایل استمرار مشکلات سامانه شاد با وجود گذشت 2 سال و نیز امکاناتی که به این سامانه افزوده شده است، گفت‌وگو کردیم.

    مدیر کارگروه شبکه دانش‌آموزی (شاد) در این باره خبرنگار ایرناپلاس گفت: شاد سامانه‌ اختصاصی معلم و دانش‌آموز مبتنی بر دانش و تجربه بومی و نسبتا جوان است و از عمر آن از فروردین 1399 تا امروز حدود یک سال و نیم گذشته و در طول این مدت توانسته به بیش از 11 میلیون نفر سرویس آموزشی بدهد و نزدیک 22 میلیون نفر هم این سامانه را نصب کرده و از بخش‌های مختلف آن استفاده می‌کنند.

     


    نمونه‌ای از تدریس‌های بهترین معلم‌ها در شاد
    علی باقرزاده گفت: ماموریت نسخه اول شاد برقراری ارتباط میان معلم و دانش‌آموز بود که در نتیجه شیوع کرونا قطع شده بود و شاد توانست این ارتباط را برقرار کند و در نسخه دوم باید ابزارها و سرویس‌هایی را برای معلمان ایجاد می‌کردیم تا به وسیله آن بتوانند جریان آموزش و یادگیری از جمله مساله حضور غیاب، ارزشیابی پیشرفت تحصیلی، تکلیف‌دهی به دانش‌آموزان و ... را مدیریت کنند از این‌رو همزمان با ارائه این سرویس‌ها، خزانه‌ای از نمونه تدریس‌ بهترین معلمان را به تفکیک پایه، دوره‌ها و عناوین دروس در شاد تهیه و بارگذاری کردیم.

    مدیر کارگروه شبکه شاد ادامه داد: با استفاده از این نمونه تدریس‌ها، دانش‌آموزان می‌توانند مشکلات خود را بازبینی و رفع کرده و معلمان می‌توانند در تدریس خود از دیگر معلمان الگوبرداری و  فایل‌های آموزشی را در داخل کلاس‌ها برای استفاده دانش‌آموزان منتشر کنند.

    باقرزاده در توضیح رفع اشکال‌هایی که در سامانه شاد مطرح بود، گفت: مواردی بود که برای رفع آنها برنامه‌ریزی شد چنانکه از سال گذشته امکان ارتباط زنده تصویری را برای معلمان فراهم کردیم، آنها می‌توانند به شکل زنده تدریس کرده و دانش‌آموزان ازاین آموزش ها بهره گیرند و هر کلاس با تعداد دانش‌آموزان واقعی کلاس می‌تواند تشکیل شود.

    وی گفت: امسال هم سرویسی را با عنوان گفت‌وگوی صوتی به شاد اضافه کردیم که معلم در لحظه می‌تواند با دانش‌آموزان خود گفت و گو کرده و دانش آموزان هم می توانند سوال بپرسند یا به سئوالات معلم پاسخ دهند، همچنین مساله حضور و غیاب‌ها به روش متداول مطرح بود زیرا موضوع در این رفتار، ارتباط گرفتن با دانش‌آموز و تقویت آن مطرح است.

    به گفته او، ایراد دومی که به اپلیکیشن شاد گرفته می‌شد، رابط کاربری یا تم بود. تم شاد از نظر شکل، ذائقه‌ دانش‌آموزان را پوشش نمی‌داد.
    باقرزاده توضیح داد: به این منظور، بهترین گرافیست‌ها را دعوت کردیم و همچنین نظر معلم‌ها و دانش‌آموزان جمع‌آوری شد تا رابط کاربری اصلاح شود. البته رابطه کاربری صرفا پوسته نیست و ارتباط خیلی از اجزای اپلیکیشن را با هم تنظیم می‌کند.

    دانش‌آموزان اگر در شاد نیستند، کجا هستند؟
    باقرزاده با اشاره به مشکلاتی که در تبادل اطلاعات در سامانه شاد مطرح بود، بیان کرد: از روز اول مشکل سرعت تبادل اطلاعات در اپلیکیشن شاد وجود داشته و همچنان هم ادامه دارد. روزانه 10 میلیون کاربر در این اپلیکیشن حضور دارند چنانکه به عنوان مثال روز 18 مهرماه 2 میلیون و 290 هزار نفر در ثانیه در این سامانه فعال بودند که رقم بالایی است و پهنای باندی معادل 445 گیگ در ثانیه مصرف ترافیک بود و امروز اپلیکیشنی در کشور نداریم که تا این اندازه کاربر روزانه در آن حضور فعال باشد و این نشان دهنده سرویس دهی این سامانه به دانش‌آموزان است.