انچه که معلمان باید درباره افزایش حقوق بدانند

این شاخص ها به گونه ای است که امکان دسترسی در انها موجود است .

همچنین نگارش مقاله، خلاقیت و نوآوری در روش تدریس را نیز در نظام جدید رتبه‌بندی از اهمیت بالایی برخوردار است .

در طح آزمونی سراسری برای سنجش صلاحیت‌های علمی و حرفه‌ای هم مطرح شده است .

وزیر آموزش و پرورش علت درخواست خود برای تصویب و ابلاغ این لایحه را تغییر دولت در آینده نزدیک دانست و گفت: ممکن است با تغییر دولت لایحه از مجلس به قوه مجریه بازگردد و چنانچه این لایحه برگشت بخورد، دولت جدید می‌تواند لایحه دیگری به مجلس ارائه کند که این رفت و برگشت‌ها زمان زیادی را از معلمان می‌گیرد لذا سرعت عمل در بررسی لایحه رتبه بندی از اهمیت بالایی برخوردار است.

حاجی‌میرزایی یادآور شد: خوشبختانه کلیات لایحه رتبه‌بندی معلمان در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری به تصویب رسیده و عزم خوبی در میان نمایندگان برای تصویب لایحه رتبه‌بندی وجود دارد.

وزیر آموزش و پرورش، درباره زمان اجرای لایحه رتبه‌بندی گفت: زمان اجرای این قانون هر زمان که به تصویب برسد از اول فروردین ماه 1400 محاسبه خواهد شد.

 


 

???تغییرات حقوق معلمان بر اساس رتبه‌بندی

??معلمان بر پنج رتبه زیر تقسیم‌بندی و بر اساس آن  درصد افزایش حقوق در رتبه بندی 1400 مشخص و به مجموعه حقوق مزایا و فوق العاده‌های مندرج در احکام کارگزینی معلمان افزوده می‌شود.

??آموزشیار معلم: 10 درصد افزایش حقوق
??مربی معلم: 25 درصد افزایش حقوق
??استادیار معلم: 37 درصد افزایش حقوق
??دانشجویار معلم: 47 درصد افزایش حقوق
??استاد معلم: 52 درصد افزایش حقوق

??پس از اعمال موارد فوق چنانچه حقوق و مزایای هر یک از معلمان از 80 درصد مجموع حقوق و فوق‌العاده‌های هیئت علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران کمتر باشد ما به التفاوت تا سقف مذکور در احکام کارگزینی آنان درج خواهد شد./تسنیم

 

میزان افزایش حقوق در نظام رتبه بندی معلمان

جدول رتبه بندی معلمان در سال 1400

در طرح رتبه ‌بندی معلمان، افراد در 5 رتبه طبقه‌بندی می‌شوند که هر 5 سال یک ‌بار اتفاق می ‌افتد و ترفیع از یک رتبه به رتبه بالاتر صرفا

در همین بازه زمانی است که رتبه 5 با نام «معلم پایه»، رتبه 4 «معلم مربی»، رتبه 3 «معلم حرفه‌ای»، رتبه 2 «معلم سرآمد» و رتبه یک «معلم راهبر» است. «لایحه رتبه‌بندی معلمان که طی 10 سال گذشته دائماً بین مجلس و دولت پاسکاری و بارها و بارها ماهیت آن تغییر داده می‌شد، اعتراض گسترده معلمان را طی ماه‌های گذشته، به‌ویژه هفته جاری به همراه داشت، بالاخره دیروز در صحن علنی مجلس با 196 رأی موافق تصویب و به شورای نگهبان ارسال شد.

اما این لایحه پرحاشیه جزئیات فراوانی دارد که قرار است در پایگاه شغلی و معیشتی معلمان تغییرات اساسی را ایجاد کند. اولاً اینکه این لایحه با اعتبار 12 هزار و 500 میلیارد تومان برای اجرا در شش ماهه دوم سال 1400 تصویب شده و بودجه‌ای که برای آن در سال 1401 در نظر گرفته‌اند، هنوز مشخص نیست. ماده سه لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان که در خصوص تعیین عناوین پنج‌گانه رتبه‌بندی است، از مهم‌ترین مواد این لایحه است که در آن آمده: «معلمان بر اساس شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای، تجربیات و عملکرد رقابتی خود در رتبه‌های پنجگانه به ترتیب آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیارمعلم، دانشیارمعلم و استادمعلم قرار می‌گیرند. شرایط جذب، ارتقا، توقف و تنزل رتبه در آئین‌نامه رتبه‌بندی و ارتقا معلمان تعیین می‌شود.» و در تبصره این ماده توضیح داده شده که «وزارت آموزش و پرورش مکلف است تا ظرف یک ماه پس از ابلاغ این قانون، آئین‌نامه رتبه‌بندی و ارتقا معلمان را براساس مفاد این قانون تعیین و به تصویب هیأت وزیران برساند.»

رتبه‌بندی شامل حال چه معلمانی می‌شود؟

اما فرآیند رتبه‌بندی معلمان چگونه خواهد بود و بر چه اساسی آنها در رتبه‌های پنج‌گانه قرار می‌گیرند؟ ماده چهار این لایحه در این باره توضیح داده که «فرآیند رتبه‌بندی برای کلیه معلمان، بر مبنای امتیازات ناشی از دوره‌های ضمن خدمت، سنوات تحصیلی در دانشگاه فرهنگیان، تربیت‌معلم و شهید رجایی، شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای، عملکرد رقابتی، دانش تخصصی-تربیتی، پژوهشی، خلاقیت و نوآوری، سنوات تجربه معلمی، سوابق مدیریتی در آموزش و پرورش، آخرین مدرک تحصیلی و کسب امتیازات لازم در نظام رتبه‌بندی معلمان در یکی از رتبه‌های ماده (3) این قانون و مطابق آئین‌نامه اجرایی این قانون، حداکثر تا پایان سال 1400 انجام می‌شود. بر اساس تبصره این ماده، افرادی که با عناوین شغلی مندرج در بند یک ماده دو این قانون، در پست‌های اداری وزارت آموزش و پرورش اشتغال دارند، کماکان معلم هستند.»

همچنین در ماده پنج این لایحه آمده است: «کسب رتبه‌های بالاتر، مستلزم حداقل پنج سال خدمت در هر یک از رتبه‌ها و کسب سایر شرایط لازم تعیین‌شده در آئین‌نامه اجرایی این قانون خواهد بود. بر اساس تبصره یک این ماده «دوره خدمت در هر رتبه برای معلمان شاغل در دوره ابتدایی، مدارس استثنایی و مناطق محروم، مرزی و عشایری، به ازای هر سال خدمت 3 ماه از سقف رتبه کاهش پیدا می‌کند.»

بر اساس تبصره سه این ماده، حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبه‌های دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب 15 و 21 سال است.ما اگر می‌خواهیم در معلمان انگیزه و رقابت ایجاد کنیم، باید نظام شایسته‌سالاری اعمال شود، بنابراین باید مشخص شود که آیا به‌دنبال ترمیم حقوق یا اعمال نظام شایسته‌سالاری هستیم، همچنین رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز باید مشخص کند که؛ آیا در این زمینه ارتقای کیفی را نیز مدنظر قرار داده است؟

نماینده بجنورد در مجلس تصریح کرد: آیا سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب مقدم بر اصل 75 قانون اساسی نیست، ضمن اینکه اصل 110 قانون اساسی نیز سیاست‌های کلی ابلاغ‌شده را اعلام کرده است؟

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: پیش‌بینی فوق‌العاده، تفاوت تطبیق و افزایش پیش‌بینی‌ها هرچند حدفاصل دریافتی بالاترین و پایین‌ترین‌ها را به حداقل می‌رساند، اما سنوات، تجربه و انگیزه معلمان را از بین می‌برد، بنابراین اگر در این درصدها تعدیلی اتفاق نیفتد، نظام رتبه‌بندی اعمال نمی‌شود، به همین دلیل نباید با عدد و ارقام ریالی این درصدها را تغییر دهید.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به این نماینده گفت: ما در صحن نمی‌توانیم همه بحث‌های ریز کارشناسی را مطرح کنیم، ضمن اینکه شما بیش از یک ماه این موضوع را در کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار دادید و در رابطه با آن نظر دادید، بنده هم در جلسات حضور داشتم، ضمن اینکه نایب‌رئیس و مسئولانی از دولت نیز در این جلسات شرکت کردند.

وی تصریح کرد: در این جلسات پیرامون دو مسئله از این درصدها توافق کردیم؛ که همه شایسته‌سالاری و شایسته‌گزینی و هم ارتقا، مباحث مالی و منزلت معلمان را در آن در نظر گرفتیم. براساس آن‌همه صحبت‌ها در جلسات در مورد این درصدها مشخص شده است، این را از این جهت گفتم که ممکن است معلمان احساس کنند ما این درصدها را فقط از دید مالی نوشتیم، در حالی که بحث کیفیت و منزلت آنها نیز مطرح بود.

رئیس قوه مقننه کشورمان یادآور شد: ما در این جلسات توافق کردیم که معلم یا مربی از کجا باشند و مبنا چقدر باشد، بنابراین امروز هرکدام را تغییر دهید بار مالی را تغییر داده‌اید.

قالیباف تأکید کرد: رتبه‌بندی بر مبنای ارتقا، زمان، مناطق محروم و پایه‌های تحصیلی اعمال‌شده و درصدهای 10، 15 و... در آن مشخص شده است، بنابراین این پیشنهاد قابل طرح نیست.

براساس ماده 6 لایحه مذکور؛ در اجرای بند (6) سیاست‌های کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری و تبصره (3) ماده (29) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، حقوق و مزایای معلمان پس از اعمال رتبه‌های مندرج در ماده (3) این قانون، به‌شکل زیر می‌باشد:

1 ـ ‌برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ده درصد (10%)، مربی معلم پانزده درصد (15%) علاوه بر افزایش رتبه قبلی، استادیار معلم دوازده درصد (12%) علاوه بر افزایش رتبه‌های قبلی، دانشیار معلم ده درصد (10%) علاوه بر افزایش رتبه‌های قبلی و استاد معلم پنج درصد (5%) علاوه بر افزایش رتبه‌های قبلی، به مجموع حقوق، مزایا و فوق‌العاده‌های مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان، افزوده می‌شود.

2 ـ پس از اعمال بند (1) این ماده، چنانچه حقوق و فوق‌العاده‌های هریک از معلمان از هشتاد ‌درصد (80%) مجموع حقوق و فوق‌العاده‌های هیئت علمی مربی پایه‌یک دانشگاه تهران، کمتر باشد، مابه‌التفاوت تا سقف مذکور تحت عنوان «تفاوت تطبیقسوابق کاری لازم و حداقل دوره های ضمن خدمت فرهنگیان که معلمان برای ارتقا رتبه لازم است داشته باشند ، برای هر یک از رتبه ها به شرح زیر می باشد :

رتبه 1 نظام رتبه بندی معلمان

  • سابقه کاری حداقل 2 سال
  • گذراندن حداقل 120 ساعت دوره های آموزشی ضمن خدمت فرهنگیان
  • حداقل امتیاز ارزیابی عملکرد در دو سال 75 درصد باشد.
  • حداقل 60 درصد از هر کدام از صلاحیت ‌های عمومی ، تخصصی و حرفه ای معلمی

رتبه 2 نظام رتبه بندی معلمان

  • سابقه کاری حداقل 6 سال و چهار سال سابقه در رتبه 1
  • گذراندن حداقل 180 ساعت دوره های آموزشی ضمن خدمت فرهنگیان
  • حداقل ارزشیابی 80 درصد (امتیاز سه سال اخیر نباید از 75 کمتر باشد.)
  • حداقل 65 درصد از هر کدام از صلاحیت ‌های عمومی ، تخصصی و حرفه ای معلمی

رتبه 3 نظام رتبه بندی معلمان

  • سابقه کاری حداقل 12 سال و سه سال سابقه در رتبه 2
  • گذراندن حداقل 150 ساعت دوره های آموزشی ضمن خدمت فرهنگیان
  • حداقل 85 درصد امتیاز ارزشیابی
  • حداقل 70 درصد از هر کدام از صلاحیت ‌های عمومی ، تخصصی و حرفه ای معلمی

رتبه 4 نظام رتبه بندی معلمان

  • سابقه کاری حداقل 18 سال و سه سال سابقه در رتبه 3
  • گذراندن حداقل 120 ساعت دوره های آموزشی ضمن خدمت فرهنگیان
  • 90% امتیاز ارزشیابی در رتبه 3
  • حداقل 75 درصد از هر کدام از صلاحیت ‌های عمومی ، تخصصی و حرفه ای معلمی

رتبه 5 نظام رتبه بندی معلمان

  • سابقه کاری حداقل 24 سال و سه سال سابقه در رتبه 4
  • گذراندن حداقل 100 ساعت دوره های آموزشی ضمن خدمت فرهنگیان
  • 90 درصد امتیاز ارزیابی در رتبه قبلی

حداقل 85 درصد از هر کدام از صلاحیت ‌های عمومی ، تخصصی و حرفه ای معلمی

منبع:

https://pasokhbama.com/%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85-%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86/