مسیری که باید در تغییر رشته طی کنید

داوطلبان رشته انسانی که علاقه ای به ادامه تحصیل در رشته های این گروه آزمایشی ندارند ، می توانند به رشته های دیگر از جمله رشته تجربی تغییر رشته دهند. برای اینکار باید در زمان ثبت نام کنکور سراسری ، به جای رشته انسانی در رشته تجربی ثبت نام کنند در واقع با مدرک دیپلم انسانی می شود در کنکور تجربی شرکت کرد و هیچ مشکلی وجود ندارد. 

بهترین زمان تغییر رشته از انسانی به تجربی ، در دوران مدرسه و در پایه های یازدهم و دوازدهم است زیرا دانش آموز می تواند دروس تخصصی را بهتر یاد بگیرد و همچنین نمرات امتحانات نهایی در سوابق تحصیلی او اعمال می شود  اما داوطلبانی که تغییر رشته را در زمان شرکت در کنکور سراسری انجام می دهند ، به دلیل آنکه با هیچ یک از دروس اختصاصی مثل فیزیک ، شیمی ، زیست شناسی آشنایی ندارند ، برای برنامه ریزی درسی و مطالعه دروس ، با مشکل مواجه می شوند.

احتمالا این را هم بپسندید  تغییر رشته از مشاوره به روانشناسی - شرایط و راهنمای تغییر رشته از مشاوره به روانشناسی

با توجه به آنکه سوابق تحصیلی داوطلبان در کنکور سراسری اعمال می شود ، داوطلبانی که دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی انسانی دارند ، اگر در کنکور تجربی شرکت کنند ، نحوه اعمال سوابق تحصیلی برای آن ها متفاوت خواهد بود. دروس عمومی در هر دو گروه آزمایشی ضرایب یکسانی دارند اما ضرایب دروس تخصصی کاملا متفاوتند.

نحوه  تغییر رشته از انسانی به تجربی محاسبه تاثیر معدل داوطلبانی که دیپلم انسانی دارند و قصد شرکت در کنکور تجربی را دارند به صورت زیر است :با داشتن دیپلم انسانی هیچ محدودیتی برای کنکور ندارند و بهمن ماه هر سالی که آماده شرکت در آزمون هستند، می توانند برای کنکور تجربی ثبت نام کرده و با شیوه صحیح مطالعاتی خواهند توانست در کنکور تیر ماه سال بعد شرکت کرده و در دانشگاه دلخواه خود به تحصیل رشته مورد علاقه خود بپردازند. پیرامون درس های رشته مربوطه نیز، نیاز به آموزش هایی می باشد که می توان از این دسته آموزش ها به صورت حضوری، غیرحضوری، آنلاین و یا مجازی استفاده کرد و یادگیری دروس تخصصی همچون زیست و شیمی و ریاضی و فیزیک را آموزش دیده و مهارت تست زنی را پیدا نمایید.

 

فهرست محتوا [نمایش]

تغییر دیپلم انسانی به تجربی

در کنکور سراسری برای شرکت در تمامی گروه های آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی به عنوان سه گروه اصلی، هنر و زبان های خارجی نیز به عنوان دو گروه فرعی، تنها شرط گذراندن دوره پیش دانشگاهی می باشد و نوع آن ملاک نیست. در نتیجه جهت تغییر دیپلم انسانی به تجربی با داشتن هر نوع مدرک پیش دانشگاهی ریاضی، تجربی، انسانی و هنر امکان شرکت در هر یک از گروه های آزمایشی وجود دارد.

 آیا شما هم بعد از انتخاب رشته متوجه شده‌اید که توانایی خواندن این درس‌ها را ندارید و از انتخابتان پشیمان شده‌اید؟ شاید از اول هم به رشته‌ای که انتخاب کردید علاقه نداشتید و با اجبارِ دیگران سراغ این رشته رفته‌اید و در کلاس نشسته‌اید در حالی‌که دلتان هنوز هم انتخاب دیگری را می‌خواهد و ذهنتان جای دیگریست.

شاید هم با علاقه و احساس انتخاب کرده‌اید و اکنون متوجه شده‌اید که ادامه تحصیل در رشته‌ای دیگر بیشتر به صلاحتان بود و شما را بیشتر به اهداف شغلی و تحصیلی‌تان نزدیک می‌کرد.

به هر تقدیر خواندن درس‌هایی که توانایی‌اش را در خود نمی‌بینید یا علاقه نشان نمی‌دهید، چیزی جز شکست برای شما نخواهد داشت. وقتتان را تلف خواهید کرد بدون اینکه پیشرفتی در تحصیل کرده و احساس رضایت داشته باشید.

برای دانش‌آموزی که چند قدمی بیشتر با کنکور فاصله ندارد و باید خودش را برای آزمون آینده‌ساز کنکور آماده کند، دغدغه‌های روحی و فکری، بی‌علاقه‌گی و ناتوانی در تحصیل مخرب بوده و صدمات جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت. پس بهتر است با تغییر رشته‌ای به موقع و با فکری باز برای کنکور آماده شود.

جلوی ضرر را از هر کجایی که بگیرید، منفعت است. پس چه سال دهم باشید چه یازدهم و چه دوازدهم توانایی و اختیار تغییر رشته را دارید. این امر محال و غیرممکن نیست و با توجه به نظام آموزشی امروز، هیچ دانش‌آموزی مجبور به ماندن در یک مسیر اشتباه نخواهد بود. در واقع، هر دانش‌آموزی می‌تواند در هر جایی از سه سال آخر تحصیلی که احساس ناتوانی کرد، مسیرش را تغییر داده و در مسیر بهتر و شایسته‌تری گام بردارد.

 

از تغییر رشته تحصیلی و مسیری که باید طی شود، نترسید!

تغییر رشته تحصیلی  از انسانی به رشته تجربی هم مانند خود انتخاب رشته نیازمند فکر و تامل است و اینکه شما باید آگاهانه و از روی توانایی‌هایتان انتخاب کنید که دوست دارید از اینجایی که ایستاده‌اید به کجا بروید؟

البته مشاورهای مدرسه نقش به‌سزایی در راهنمایی دانش‌آموز و انتخاب‌های او برعهده داشته و به خوبی می‌توانند شرایط تحصیلی و روحی او را سنجیده و مسیر درستی را به او نشان دهند.

 نقش والدین و معلم‌ها هم در این مورد، بسیار مهم بوده و باید شرایط دانش‌آموز  و مشکلاتش را درک کنند.

البته شاید با توجه به نظام آموزشی قدیم، والدین با تغییر رشته دانش‌آموز احساس نگرانی کرده و این‌گونه تصور نمایند که این کار یعنی برگشتن به عقب و تلف شدن وقت. بنابراین مخالف انتخاب رشته فرزندانشان شده و سعی کنند او را متقاعد به خواندن و ادامه دادن همین رشته فعلی نمایند.

اما باید توجه داشت خواندن همین رشته فعلی با نمرات کارنامه بسیار ضعیف و یا نمراتی قابل قبول با روحیه‌ای خسته و بی‌انگیزه، تلفات و صدمات بیشتری را به همراه داشته و ممکن است دانش‌آموز نه تنها آزمون کنکور را خراب کند بلکه حتی رغبتی برای شرکت در کنکور و ادامه تحصیل از خود نشان ندهد.