برای موفق شدن در المپیاد چه کاری میتوان انجام داد؟

هر کشور طبق مراحل انتخاباتی خود حداکثر 6 دانش‌آموز را با یک رهبر، یک قائم مقام و یک ناظر برای شرکت در المپیاد جهانی ریاضی اعزام می‌کند. ایران نیز برای گلچین این 6 دانش‌آموز مسابقاتی را طی 4 مرحله برای دانش‌آموزان پایه دهم و یازدهم برگزار می‌کند.

مرحله اول: در فصل زمستان از دانش‌آموزان علاقه‌مند، آزمون تستی و پاسخ کوتاه با 30 سوال  از مباحث ترکیبات، هندسه، جبر و نظریه اعداد گرفته می‌شود و تقریبا 1500 دانش‌آموز در این مرحله پذیرفته می‌شوند. پیشنهاد می‌شود که برای گذراندن این مرحله به تحلیل سوالات المپیاد سال های گذشته بپردازید.المپیاد ریاضی 1400 - 1401، نوعی آزمون است که هر ساله و طی سه مرحله برای دانش آموزان پایه دهم و یازدهم برگزار شده و ثبت نام آن نیز به صورت اینترنتی و در اوایل آبان ماه انجام می گیرد. با وجود این که آزمون المپیاد ریاضی 1400 - 1401 برای دو پایه مختلف انجام می گیرد اما سوالات برای هر دو پایه به صورت یکسان طراحی می شود.

منابع این سوالات کتب درسی ریاضی متوسطه دوم بوده و تسلط بر این کتاب ها شانس موفقیت دانش آموزان را در آزمون المپیاد ریاضی 1400 - 1401 افزایش می دهد. اما تنها تسلط بر کتاب های درسی کافی نبوده و داوطلبان باید با سوالات المپیاد ریاضی سال های گذشته و نوع آن ها آشنا شده و مباحث عمده این سوالات را یاد بگیرند.

در ادامه مقاله به شرح مختصری از مراحل المپیاد ریاضی 1400 - 1401 و مباحث آن پرداخته و نمونه سوالات و کلید آن را برای دانلود داوطلبان آزمون المپیاد ریاضی 1400 - 1401 ارائه می نماییم.

 

دفترچه سوالات و پاسخنامه مرحله اول المپیاد ریاضی 1400 - 1401

 مباحث کلی در نظر گرفته شده در طرح نمونه سوالات آزمون المپیاد ریاضی به 4 دسته کلی زیر تقسیم می شود:

 

1ترکیبات

 

2جبر

 

3هندسه

 

4نظریه اعداد

 

 المپیاد ریاضی 1400 - 1401 در سه مرحله برای داوطلبان این آزمون برگزار می شود که انتظار می رود که مرحله اول آزمون المپیاد ریاضی 1400 - 1401 همچون روال سال های گذشته در اواخر بهمن ماه برگزار شود. زمان برگزاری آزمون المپیاد علمی نیز مطابق با برنامه سایت oly.medu.ir اعلام می شود.اوایل دهه شصت، گرایش دانش‌آموزان به رشته ریاضی-فیزیک در دبیرستان‌ها بسیار کاهش یافته بود به طوری که کم‌تر از هشت درصد آن‌ها این رشته را انتخاب می‌کردند. این مشکل مسئولین را به فکر چاره‌جویی انداخت. یکی از راه‌حل‌های پیش‌نهادی برگزاری مسابقات ریاضی بود. به این ترتیب اولین مسابقه ریاضی دانش‌آموزی در سال 1363 برگزار شد و پس از مدتی در سال 1366 برای اولین بار تیم ایران در المپیاد جهانی شرکت کرد.

نکات مثبت المپیاد ریاضی

- ایجاد تحول و پویایی در بخشی از دانش‌آموزان توانا و معلم‌های باانگیزه در زمین? ریاضیات

- شناسایی و تشویق دانش‌آموزان مستعد و هموار ساختن راه برای رشد آن‌ها در مسیر تحصیلی

- جذب دانش‌آموزان به ادام? تحصیل در رشت? ریاضی: حدود 45 درصد دانش‌آموزانی که از طریق المپیاد ریاضی وارد دانش‌گاه شده‌اند، رشت? ریاضی را برای تحصیل انتخاب کرده‌اند.

- افزایش ترجمه و تألیف کتب مفید ریاضی برای دانش‌آموزان دبیرستانی

- مقایس? توانایی‌های دانش‌آموزان و کیفیت آموزش و پرورش کشور با دیگر کشورها: نتایج یک کشور در المپیاد برایندی از استعداد فطری دانش‌آموزان، نظام آموزشی کشور و کیفیت دوره‌های حرفه‌ای مخصوص تیم است و نمی‌توان آن را تنها به یکی از این عوامل نسبت داد.

- تقویت اعتماد به نفس دانش‌آموزان و دیگر اقشار مردم

- انجام کار علمی-آموزشی با استاندارهای بالا برای حدود 40 نفر در هر سال

مقایسه توانایی‌های دانش‌آموزان و کیفیت آموزش و پرورش کشور با دیگر کشورها

نتایج المپیادها حکایت از آن دارد که دانش آموران ایرانی توانایی‌های لازم برای کسب مهارت‌های علمی را دارند و اردوی آمادگی تیم در آماده‌سازی دانش‌آموزان موفق بوده است. ولی نتیجه نمی‌دهد که آموزش و پرورش ما نیز در مقایسه با کشورهای دیگر دارای کیفیت قابل قبولی است.