انواع رشته های تحصیلی را بشناسید
دغدغه بسیاری از دانش آموزان سال نهم انتخاب رشته در یکی از رشته های علوم تجربی، انسانی، ریاضی و فنی حرفه ای است. ما به شما چند توضیه می کنیم تا انتخاب رشته معقولانه تری داشته باشید تا بتوانید آینده ای که دوست دارید را با تحصیل در آن رشته بسازید. اولین و مهمترین قدم، اولویتبندی در علاقهتان است. تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید ببینید در آینده میخواهید چه کاره شوید؟ ببینید از خواندن چه درسهایی لذت میبرید؟ ببینید در کدام رشته میتوانید بهترین باشید؟ دومین قدم، وضعیتتان در درسهای مربوط به رشتهی مورد علاقهتان است. اگر به رشته انسانی علاقه دارید، وضعیتتان در دروسهای حفظی چگونه است؟ با پدر و مادرتان مشورت کنید و در آخر رشته مورد نظرتان را انتخاب کنید.
آشنایی با رشته انسانی
موضوع اصلی رشته انسانی مطالعه مسایل مربوط به انسان است. زبان و ادبیات ملل مختلف، ادیان و مذاهب مختلف، علوم ورزشی، باستان شناسی، تاریخ، جغرافیا، اقتصاد، جامعه شناسی، علوم اجتماعی و مردم شناسی، فلسفه و منطق، روانشناسی، مدیریت بخش های مختلف اقتصادی، بازرگانی و دولتی، مسایل مربوط به خانواده و علوم تربیتی از محورهای اصلی این رشته محسوب می شود. برای توفیق در این رشته علاوه بر علاقه مندی به علوم انسانی و قدرت حافظه خوب، توانایی علمی در دروسی چون ادبیات، عربی، تاریخ، جغرافیا، فلسفه و منطق و مطالعات اجتماعی از نیازهای اصلی به حساب می آیند. اکثر مشاغلی که محور اصلی آن ها انسان می باشددانشآموزان دبیرستانی در سال نهم باید از میان شاخههای علوم انسانی، ریاضی و فیزیک، تجربی، فنی حرفهای و کاردانش یکی را برای ادامهی تحصیل در دبیرستان انتخاب کنند و این امر باعث به وجود آمدن سؤالات بسیاری در ذهن دانشآموزان و خانوادههای آنان میشود. باید گفت این انتخاب از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که اولین انتخاب دانشآموز برای تعیین مسیر تحصیلی او در آینده خواهد بود.
اگر شغلهای محبوب وکالت، مدیریت و روانشناسی را دوست دارید، شما باید در سال نهم دبیرستان رشتهی علوم انسانی را انتخاب کنید تا بتوانید با شرکت در کنکور علوم انسانی وارد این رشتهها شوید. ما در این ادامه میخواهیم در مورد انتخاب رشته علوم انسانی، کنکور انسانی و رشتههای دانشگاهی این شاخه بحث کنیم.
تعریف علوم انسانی
موضوع اصلی علوم انسانی مطالعه در مورد مسائل مربوط به انسانها است و گسترهی وسیعی از حقوق و اقتصاد و جامعهشناسی گرفته تا ادبیات، زبانشناسی، روانشناسی و… را شامل میشود.
علوم انسانی همانطور که از نامش پیداست به دانشهایی که به مطالعه و بررسی رفتارهای انسانی اعم از رفتارهای فردی یا اجتماعی هستند، مربوط میشود. این رشتهی دبیرستانی و دانشگاهی از جمله رشتههایی است که ویژگیهای تمدن انسانی را مطالعه کرده و آموزش میدهد.هرچند که به دوران انتخاب رشته نزدیکتر خواهیم شد، پرسشها درباره معرفی رشتهها هم افزایش خواهد یافت؛ یکی از بحثهای داغ هم درباره معرفی رشته انسانی است و سوالاتی نظیر رشتههای علوم انسانی چگونه هستند، رشته انسانی چیست، درسهای رشته انسانی در دبیرستان و … پرسیده میشود و حتی عده زیادی به دنبال تحقیق درمورد رشته انسانی هستند. اگر موضوعات قبل دغدغه شما هم محسوب میشود و شما هم به دنبال معرفی رشتههای انسانی هستید، تبریک میگویم؛ من نگین مکوک هستم و در این مقاله قول یک بررسی طوفانی درباره رشته ادبیات و علوم انسانی را تقدیم شما عزیزان خواهم کرد. تا انتها با من همراه باشید که قرار است اطلاعات خوبی دریافت کنید و در هربخش هم دچار سوالی شدید سریعا از بخش نظرات بپرسید تا پاسخگو باشم.
صفر تا صد معرفی رشته انسانی
در ابتدا بهتر است که یک دید کلی نسبت به معرفی رشته انسانی داشته باشیم که اصلا رشته انسانی چیست؟ رشته انسانی یکی از رشتههای 3 گانه متعلق به رشتههای نظری است. رشتههای نظری شامل سه رشته علوم انسانی، رشته ریاضی فیزیک و رشته علوم تجربی هستند. تا پایه نهم متوسطه اول، تمامی دانشآموزان یک نوع درس را مطالعه میکنند اما از پایه نهم به بعد موضوع اندکی متفاوت خواهد شد و دانشآموزان با انتخاب رشته نهم به دهم، از هم تفکیک شده و درسهای متفاوتی را در رشتههای متفاوت مطالعه خواهند کرد.
یکی از این رشتهها، رشته علوم انسانی است که اگر علاقهمند به وکیل شدن، قاضی شدن و … داشته باشید باید از طریق رشته ادبیات و علوم انسانی اقدام کنید. اما داستان به اینجا ختم نمیشود و قبل از انتخاب رشته علوم انسانی باید تحقیق درباره رشته انسانی انجام دهید و با آشنایی با رشته انسانی بدانید که اصلا این رشته همان رشتهای است که بهدنبال آن هستید؟ آیا میتواند شما را به آرزوهایتان برساند؟ آیا رشته انسانی سخت است یا آسان و از پس آن برخواهید آمد؟ اصلا رشته انسانی بهتر است یا رشته تجربی یا رشته ریاضی؟رشته انسانی در بین 5 رشته دبیرستانی قرار دارد و دانش آموزان پایه نهم در زمان ورود به پایه دهم ، باید رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند که با انتخاب رشته ، آینده تحصیلی و شغلی شان را نیز تعیین می کنند.
در میان دانش آموزان و والدین این موضوع جا افتاده است که اگر دانش آموزی درس ضعیفی دارد و از دروسی مثل ریاضیات و فیزیک فراری است ، می تواند وارد رشته انسانی شود و البته یک تصور غلط دیگر نیز در میان دانش آموزان هست که با تحصیل در رشته های انسانی ، فرصت های شغلی مناسبی را در آینده نخواهند داشت.