سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راهنمای مراقبت های بعد از برداشتن خال

برداشتن خال های مادرزادی

خال های بدن انواع مختلفی دارند که یکی از این نوع خال ها، خال های ملانوسیتی هستند که به رنگ قهوه ای دیده می شوند. این نوع خال ها می توانند مادرزادی باشند یا در گذر زمان به وجود بیایند. خال های مادرزادی باید قبل از برداشته شدن توسط متخصص پوست و زیبایی از لحاظ های مختلف بررسی شوند. زیرا برخی از این خال بدخیم هستند و دچار تغییرات ظاهری مشهودی نیز می شوند و حتماً باید برداشته شوند؛ به عبارت دیگر برداشتن خال های بدخیم بیش از آن که جنبه زیبایی داشته باشد، جنبه سلامتی دارند.

 

 

 برداشتن خال هایی که در گذر زمان ظاهر می شوند

معمولاً این نوع خال ها با آغاز دهه سوم زندگی فرد ظاهر می شوند و شایع ترین زمان ظاهر شدن این خال ها بین 30 تا 60 سالگی است. این نوع خال ها نیز حتماً باید توسط متخصص پوست و زیبایی مورد معاینه قرار بگیرند و تمامی معاینات لازم بر روی راین نوع خال ها انجام شود.

 

 برداشتن خال با لیزر

pasokheto.ir میگوید: پس از آن که نوع خال مشخص شد و تمام معاینات لازم بر روی آن صورت گرفت، نوبت آن است تا پزشک متخصص پوست و زیبایی نوع عمل برداشتن خال را انتخاب کند. معایناتی که بر روی خال مورد نظر برای برداشتن صورت می پذیرد، این موضوع را نیز روشن می کند که چه برداشتن خال باید از چه طریقی باشد.

یکی از راه های برداشتن خال لیزر است که در این روش با دستگاه لیزر و معمولا در چند مرحله خال مورد نظر را با لیزر می سوزانند. 

 

عوارض جانبی برداشتن خال با لیزر

برداشتن خال با لیزر عوارض جانبی آنچنانی ای ندارد و معمولا قرمزی و تیرگی بعد از لیزر کردن بر روی پوست باقی می ماند که آن هم در گذر زمان رفع می شود. در صورت نیاز پزشک متخصص دارو هایی برای کاهش این التهاب و تیرگی پوست تجویز می کند.

 

برداشتن خال با جراحی

گفته شد که معاینات لازم بر روی خال نشان می دهد که خال را باید لیزر کرد یا برای برداشتن آن باید از جراحی کمک گرفت. معمولا خال های گوشتی برای نتیجه گیری بهتر باید جراحی شوند. جراحی برداشتن خال یک عمل سرپایی محسوب می شود و تنها به داروی بی حسی موضعی نیاز و معمولاً طول جراحی از 20 دقیقه تجاوز نمی کند.

 

عوارض جانبی برداشتن خال با جراحی

این نوع عمل برای برداشتن خال نیز جز اسکار به جا مانده از جراحی هیچ عوارض جانبی دیگری ندارد و برای اینکه جای اسکار بر روی پوست فرد باقی نماند، پزشک متخصص از پمادها و انواع داروهای لازم برای تجویز به بیمار استفاده می کند.

برداشتن خال در خانه چگونه اتفاق می‌افتد؟

برداشتن خال به روش ‌های خانگی، عبارت است از مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها که باعث برداشتن خال به صورت سریع و بدون مراجعه به دکتر برداشتن خال انجام می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند که برداشتن خال به روش خانگی ممکن است عوارضی داشته باشد و اثر بخشی آن به طور کامل ثابت نشده است اما با این همه حال روش‌هایی که ما در این مقاله مورد بررسی قرار خواهیم داد اکثرا روش‌های بی ضرر بوده و عوارضی را برایتان به دنبال نخواهند داشت. پس در ادامه با آموزش از بین بردن خال در خانه همراه ما باشید.

درمان خانگی برای از بین بردن خال‌ها

راه‌های از بین بردن خال در خانه بسیار متنوع و گسترده هستند و شما می‌توانید با توجه به شرایط و سلیقه خود، این روش‌ها را امتحان کنید. از جمله از راه‌های خانگی از بین بردن خال‌ها عبارت‌اند از:

برداشتن خال در خانه با ید

ید یکی از مؤثرترین روش‌های خانگی برداشتن خال گوشتی به حساب می‌آید. استفاده از غلظت مشخصی از ید به مدت چند هفته می‌تواند تأثیر زیادی در از بین بردن خال‌ها داشته باشد. توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید ید را بر روی پوستی که آسیب دیده است، بمالید.

از بین بردن خال با سیر

استفاده از سیر بر روی خال، در یک مدت زمانی مشخص باعث کوچک‌تر شدن خال و در نهایت از بین رفتن آن می‌شود. دلیل این کار هم آن است که حاوی آنزیم‌هایی است که می‌تواند خوشه‌های سلولی را که باعث ایجاد خال می‌شوند، حل کند. توجه داشته باشید که هنگام استفاده از سیر، احتمالاً حس سوزش در پوست داشته باشید که کاملاً طبیعی است. دقت کنید که باید همه روش ها را به صورت متداوم ادامه دهید و از بین بردن خال صورت در یک روز در خانه ممکن نیست.

مخلوط جوش شیرین و روغن کرچک برای برداشتن خال

شما می‌توانید با مخلوط کردن روغن کرچک و جوش شیرین یک پماد بسیار مؤثر برای از بین بردن خال‌هایتان بسازید. اگر به صورت چند هفته از این پماد استفاده کنید ممکن است خال‌ها را از بین ببرد. در واقع بر این باورند که جوش شیرین خال را از بین برده و روغن کرچک باعث ترمیم و محافظت از پوست می‌شود.

برداشتن خال با روغن پونه کوهی

روغن پونه کوهی یکی دیگر از انواع روش خانگی برداشتن خال صورت و سایر اندام‌های بدن است. پس از استفاده چند روز در یک بار از این روغن، بعد از چند هفته ممکن است خال‌های شما از بین برود. توجه داشته باشید که پونه به دلیل ساختار زبر و خشک، بایستی با روغنی مانند روغن کرچک مخلوط شود.

برداشتن خال با آب لیمو

از بین بردن خال با آبلیمو یکی دیگر از روش‌های رایج خانگی است. استفاده چند بار در روز از آب لیمو، باعث سفیدتر شدن خال شده و خال‌ها کمتر به چشم می‌آیند و دیده می‌شوند. این روش جهت از بین بردن خال های سطحی صورت در خانه بسیار مناسب است.

برداشتن خال با لیزر

یکی از روش های برداشتن خال توسط لیزر انجام می شود. خال برداری با لیزر به دلیل غیرتهاجمی بودن طرفدار بیشتری دارد.

مزایای برداشتن خال با لیزر

این روش کمترین حالت تهاجم را دارد زیرا هیچ گونه برشی بر روی پوست ایجاد نمی شود. در نتیجه خطر ابتلا زخم به عفونت به حداقل می رسد. برای تمامی نواحی بدن قابل استفاده است و دسترسی آسان به ناحیه را فراهم می کند. در طول یک جلسه می توان چندین خال را برداشت.

عوارض خال برداری با لیزر

از عوارض احتمالی برداشتن خال با لیزر این است که در بعضی موارد خاص برگشت و رشد مجدد خال دیده شده است. معمولا برداشتن خال با لیزر در دو یا سه جلسه متوالی انجام می گیرد. به طور کلی خال برداری با هر روشی، دردناک نمی باشد چون از بی حسی موضعی در ناحیه مورد نظر استفاده می شود.

روش لیزر برای کدام نوع از خال ها مناسب است؟

روش لیزری بیشتر برای خال های ریز مناسب است. بهتر است خال هایی که در صورت قرار دارند توسط لیزر برداشته شوند تا احتمال ایجاد زخم و اسکار کمتر باشد.

مدت زمان

مدت زمان لازم برای رفع خال با لیزر حدودا 30 تا 40 دقیقه می باشد.

خال برداری با RF

خال های تخت و سطحی که رنگ تیره ای دارند نباید با لیزر به سراغ آن ها رفت. اکثرا اینطور خال های مسطح تیره رنگ با دستگاه RF برداشته می شوند.

برداشتن خال به روش جراحی

بعضی خال ها نیاز به برش و بخیه دارند. زیرا سلول های آن ناحیه با گذر زمان رشد می کنند و دوباره خال دیگری را تشکیل می دهند. به همین علت خال با بخشی از پوست بریده شده و در نهایت بخیه زده می شود. جای بخیه بسیار کوچک بوده و بعد از مدتی برطرف خواهد شد. این کار پس از بی حسی ناحیه بوسیله چاقوی جراحی انجام می شود.

خال برداری با روش فریز کردن

خال هایی که احتمال سرطانی شدن را ندارند و ریشه ی عمیقی هم در پوست نداشته باشند؛ می توان با روش فریز کردن برداشت. روش فریز کردن با نیتروژن مایع انجام می شود. گاهی برداشت خال به این روش یک اسکار کوچک بر جای خواهد گذاشت.

مراقبت های بعد از برداشتن خال

  • بعد از برداشتن خال حتما در ناحیه مورد نظر به مقدار کافی از کرم ضدآفتاب با SPF 30 و یا بالاتر استفاده نمایید.
  • در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
  • هر 6 ماه برای چکاپ به پزشک خود مراجعه کنید تا از احتمال برگشت خال و رشد مجدد آن ها جلوگیری شود.
  • به طور مرتب از پمادهای تجویز شده استفاده نمایید تا تغییر رنگ پوست بهبود یابد.
  • بلافاصله پس از خال برداری می توانید به فعالیت روزانه خود ادامه دهید.
  • ترمیم پوست صورت تقریبا دو هفته زمان می برد بهتر است در این مدت از لوازم آرایشی در ناحیه مورد نظر استفاده نشود.
  • اگر بعد از برداشتن خال با لیزر پوست تغییر رنگ بدهد طی دو هفته بهبود می یابد.